the-butler-tainia

Από το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Πέμπτης, 03/02, ξεχωρίζουμε τις ταινίες για τον Ρ.Β. Φασμπίντερ, ένας αυθεντικός φόρος τιμής στο σινεμά του σκηνοθέτη, η συγκινητική μεταφορά ενός μυθιστορήματος του Βρετανού Τζόναθαν Κόου και μια ταινία για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών.

Ο Ιδιωτικός Βίος του Μάξουελ Σιμ, ERT2 – 22.00

Σκηνοθεσία: Μισέλ Λεκλέρ
Παίζουν: Ζαν-Πιέρ Μπακρί, Βαλέρια Γκολίνο, Ματιέ Αμαλρίκ

Χωρισμένος από τη γυναίκα του, χωρίς φίλους και αποξενωμένος από τον πατέρα και την κόρη του, ο κ. Σιμ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον στη ζωή του. Μέχρι που δέχεται μια επαγγελματική πρόταση ως πλασιέ οδοντόβουρτσας και ξεκινά ένα μακρύ οδικό ταξίδι στη γαλλική επαρχία.

Ο Μπάτλερ, Alpha – 02.00

Σκηνοθεσία: Λι Ντάνιελς
Παίζουν: Φόρεστ Γουίτακερ, Όπρα Γουίνφρι, Τζον Κιούσακ, Μαράια Κάρεϊ

Η διαρκής μάχη για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών και η επιρροή της στην οικογενειακή ζωή του Σέσιλ Γκέινς, ο οποίος υπηρέτησε στον Λευκό Οίκο ως μπάτλερ οκτώ διαφορετικών προέδρων, από τον Αϊζενχάουερ ως τον Ρίγκαν.

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Cinobo

Σκηνοθέτης: Όσκαρ Ρέλερ
Ηθοποιοί:Όλιβερ Μασούτσι, Χάρι Πριντς, Κάτια Ρίμαν

Για εγκυκλοπαιδικές λεπτομέρειες της ζωής του Ρ.Β. Φασμπίντερ θα πρέπει να γκουγκλάρετε. Για το πώς αυτές όμως θα μπορούσαν να αποδωθούν σε μια ταινία που έχει ως προτεραιότητα να μοιάζει με τις δικές του, υπάρχει το γενναίο αυτό φιλμ του Όσκαρ Ρόελερ, ένας αυθεντικός φόρος τιμής στο σινεμά του σκηνοθέτη.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 + fourteen =