Πρεμιέρα κάνει την ερχόμενη Δευτέρα στο BIOS η παράσταση «Οι Ώρες Ανάμεσα», μια περφόρμανς-σύμπραξη ενός ηθοποιού, του Αντρέα Μαντά, κι ενός μουσικού, του Τηλέμαχου Μούσα, βασισμένη στο έργο του Σάμουελ Μπέκετ.

Ένας ζωντανός, ακατέργαστος και συχνά αυτοσχεδιαστικός διάλογος μεταξύ τους, με μόνα όπλα τα εν τάξει επιλεγμένα ψελλίσματα, λέξεις και φράσεις του Ιρλανδού λογοτέχνη, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα.

Οι δύο καλλιτέχνες αντικρίζοντας το ατελείωτο δάσος του μεγάλου δημιουργού εστιάζουν στο δέντρο. Ψηλαφούν την καρδιά του, ανιχνεύουν τις φλέβες, τις ρίζες του, μ’ όλο τον υπόγειο μικρόκοσμό τους, αφουγκράζονται τον εκκωφαντικό θόρυβο της απομόνωσής τους.

Το δέντρο, τα δέντρα αυτά, τα πρόσωπα/χαρακτήρες που περνούν αφαιρετικά από το κείμενο, δεν παραιτούνται όσο κι αν πιέζονται από την παρακμή, τη φθορά, την ανάγκη για δύναμη και την ανάγκη για αποτυχία. Προχωρούν, μόνα τους, προς το βωμό της θυσίας. Ο μουσικός με τον ηθοποιό ονειρεύονται αυτά τα πρόσωπα. Και ο άνθρωπος που ονειρεύεται, είναι συγχρόνως το θέατρο, η μουσική, ο δραματουργός, το σκηνικό, το κοινό.

Συμμετέχουν, ως special video performers, οι George Pelecanos, Julee Cruise, Barry Adamson, Larry “Ratso” Sloman, Ted Milton, Tav Falco, Lindy Morrison. ‘Ολοι τους απαγγέλουν Samuel Beckett, σε DIY video που γυρίστηκαν την περίοδο της καραντίνας.

Σύλληψη – Μετάφραση – Δραματουργική Επεξεργασία: Αντρέας Μαντάς. Σκηνοθεσία: Amor Omnia Team. Πρωτότυπη Μουσική – Σχεδιασμός ‘Ηχου: Τηλέμαχος Μούσας. Video παράστασης: Αντώνης Παπαντωνίου

Info: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, για 8 παραστάσεις. Διάρκεια: 60’. Είσοδος: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα viva.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × three =