Άλλο ένα φιλμ του Andrew Graham Bonar γυρισμένο στα Κύθηρα το 1966, παρουσιάζουμε σήμερα εδώ στο Kythera.News. Ο Andrew Graham Bonar βρέθηκε στα Κύθηρα εκείνη την εποχή και μας μεταφέρει μέσα από τον φακό του εικόνες της καθημερινής ζωής του νησιού.

Βρισκόμαστε στην Χώρα των Κυθήρων και συγκεκριμένα στον πολύ στενό δρόμο που περνά μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου.

Παρακολουθούμε πλάνα από την κίνηση των οχημάτων και των περαστικών στον δρόμο. Αρχικά περνάει ένα φορτηγό με παιδιά στο καμιόνι του χωρίς να κόψει ταχύτητα στην στενή στροφή, ακολουθεί ένα επιβατικό και πίσω του ένα λεωφορείο που ξυστά περνά από τον τοίχο συνεχίζοντας την πορεία του μέχρι να χαθεί στην στροφή. Το λεωφορείο φρενάρει, όπισθεν για να περάσει ο “σκαραβαίος” και λίγο μετά ένα τρακτέρ το οποίο φεύγει σπινιάροντας στην στροφή.

Ο κινηματογραφιστής συνεχίζει να καταγράφει στιγμές από την καθημερινότητα των ντόπιων σε εκείνη την στροφή και στην συνέχεια του φιλμ ακολουθεί για λίγο δυο βιαστικούς νεαρούς που κατηφορίζουν τα στενά δρομάκια. Ένας κύριος τοποθετεί κάτι στην είσοδο του σπιτιού του, και άντρες έχουν μάζωξη στον καφενέ.

Παράλληλα με την καθημερινότητα των ανθρώπων παρακολουθούμε και την κτιριακή δομή της πόλης. Μικρά στενά δρομάκια με μονόπατα λιτά σπιτάκια και δίπατα αρχοντικά όπου γυναίκες αγκαζέ απολαμβάνουν τον περίπατό τους, και πραματευτές ή γυρολόγοι πουλάνε την φορτωμένη στα γαϊδουράκια πραμάτεια τους.

Στο κλείσιμο του φιλμ πρωταγωνίστρια μια γατούλα που βολτάρει νωχελικά έξω από τον Μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου.

Δημιουργός / Συλλογέας
Andrew Graham Bonar

✅ Δείτε περισσότερα γι’ αυτό το φιλμ:
http://159.69.215.168/aylon/dl/el/item.html?id=1106

✅ Εγγραφείτε στο κανάλι Aylon Film Archives στο YouTube για περισσότερα παλιά φιλμ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
https://www.youtube.com/channel/UCRJv70kZPMU8ctHMZvGf_ZQ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one + sixteen =