Ο υποψήφιος δήμαρχος για τα Κύθηρα και Αντικύθηρα Ζαχαρίας Σουρής ανακοίνωσε την ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής παράταξης «Όλοι Μαζί». Διαβάστε παρακάτω:

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Ιδρυτική Διακήρυξη

Βρισκόμαστε εδώ. Ζούμε μαζί Αγαπάμε τον τόπο μας. Μοιραζόμαστε πολλά.

Είμαστε ενεργοί πολίτες, που επιδιώκουμε την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και την ποιότητα της ζωής των δημοτών των ΚΥΘΗΡΩΝ και των ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ.

Είμαστε συνειδητοποιημένοι πολίτες, που γνωρίζουμε καλά ότι τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς.

Είμαστε μία πολυσυλλεκτική ομάδα ανθρώπων, που παρά τις όποιες  διαφορές μας, αυτά που μας ενώνουν είναι πιο σημαντικά και πολλά περισσότερα από αυτά που πιθανόν μας χωρίζουν. Κοινό μας «πιστεύω» αποτελεί ότι τα νησιά μας μπορεί και πρέπει να αλλάξουν πορεία και να αποκτήσουν καινούριο  πρόσωπο. 

Ζούμε στα Κύθηρα και στα Αντικύθηρα. Είτε γεννηθήκαμε εδώ, είτε είμαστε πιο «φρέσκοι», τα αντιλαμβανόμαστε και τα αισθανόμαστε ως τον δικό μας τόπο. Πιστεύουμε ότι τα νησιά μας έχουν τις δυνατότητες να γίνουν λειτουργικά και βιώσιμα , να αναπτύσσονται ισόρροπα και να υποστηρίζουν τη ζωή των κατοίκων τους  χωρίς αποκλεισμούς. Θέλουμε ένα Δήμο που λειτουργεί υπέρ των δημοτών του.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια αδιάλειπτη παρακμή. Καθημερινά διαπιστώνουμε προβλήματα και δυσλειτουργίες, που καθιστούν τα νησιά μας ανεπαρκή να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κατοίκων τους.

Όσοι διαχειρίζονται ή διαχειρίστηκαν την τύχη τους, δεν κατάφεραν να δώσουν αποτελεσματικές και διαρκείς λύσεις σε κρίσιμα προβλήματα. Όχι μόνο δεν βελτίωσαν την ποιότητα της ζωής μας, θέτοντας τα νησιά μας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά τα αφήνουν αποδυναμωμένα, τραυματισμένα και απαξιωμένα στα μάτια των δημοτών μας.

Χωρίς όραμα, χωρίς γνώση, χωρίς διάθεση, αλλά κυρίως χωρίς σχέδιο για καινοτόμες αλλαγές, με τον «κοινό νου» να απουσιάζει, και με αποκλειστικό στόχο την ικανοποίηση μικροσυμφερόντων, το αποτέλεσμα χωρίς αμφιβολία ήταν ολέθριο. Διαπιστώσαμε απώλεια χρόνου, πόρων και δυναμικής, όλα θυσία στον βωμό της ανακύκλωσης παλιών αντιλήψεων και πρακτικών που συνεχίζουν να ταλανίζουν τα νησιά μας και να τα  κρατούν καθηλωμένα  στο χθες.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η δική μας αδιαφορία ή απροθυμία να εμπλακούμε ενεργά στα  κοινά επιτρέπει να συνεχίζεται αυτό που δεν μας ικανοποιεί. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να μη συμβιβαστούμε με αυτή την πτωτική πορεία. Να πρωτοστατήσουμε στην προσπάθεια για ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα του νησιού μας. Να αλλάξουμε ό,τι μας πληγώνει και δεν μας αξίζει. Ήρθε, η ώρα να αναλάβουμε δράση. Ξεκινάμε με τη δημιουργία της ομάδας ενεργών πολιτών:

  • «Αλλάζουμε» σημαίνει ότι ΔΕΝ αρκούμαστε στις διαπιστώσεις. ΔΕΝ εκφράζουμε απλώς δυσφορία. ΔΕΝ περιοριζόμαστε στην διαμαρτυρία και στον καταγγελτικό λόγο.
  • «Αλλάζουμε» σημαίνει ότι ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ. Αντίθετα, ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.
  • «Αλλάζουμε» σημαίνει ότι αφήνουμε πίσω μας κομματικούς φραγμούς και περιχαρακώσεις. Διαγράφουμε «ετικέτες» και αγκυλώσεις του παρωχημένου «χθες». Δουλεύουμε όλοι μαζί για ένα πραγματικά καλύτερο «αύριο».
  • «Αλλάζουμε» σημαίνει ότι σταματάμε να μιλάμε για τους δημότες και συζητάμε με τους δημότες.
  • «Αλλάζουμε» σημαίνει ότι βγαίνουμε μπροστά υιοθετώντας ρεαλιστική και υλοποιήσιμη πρόταση για τα νησιά μας
  • «Αλλάζουμε» σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε τη λογική της διαχείρισης και υιοθετούμε πορεία ανάπτυξης.

Αλλάζουμε πρώτοι εμείς, για να κάνουμε τις ιδέες και τις προτάσεις μας πράξη.

Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά να μοιραστούμε τις σκέψεις μας. Να ανταλλάξουμε ιδέες. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να δούμε επιτέλους να αλλάζουν ριζικά τα νησιά μας. Με ανοικτό και ειλικρινή διάλογο και με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Επιζητούμε τη σύνθεση, που προκύπτει μέσα από θέσεις και αντιθέσεις. Επιδιώκουμε τη συναντίληψη και τη συμπόρευση με καθέναν και καθεμία που νοιάζεται για τα νησιά μας.

Προχωράμε, λοιπόν:

  • Με συνέπεια στις αρχές, το όραμα και τις δεσμεύσεις μας.
  • Με τόλμη, ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη και ανιδιοτέλεια.
  • Με σεβασμό στη δυνατότητα συμβολής όλων των απόψεων στην προσπάθεια για δημοκρατική σύνθεση στις αποφάσεις και στις δράσεις του Δήμου
  • Με απόλυτη διαφάνεια σε κάθε ενέργεια και δράση του Δήμου μας, με ανοιχτές διαδικασίες καθώς και με ισχυροποίηση του ρολού τον τοπικών συμβουλίων πάντοτε στο πλαίσιο του νόμου.
  • Με αξιοποίηση της επαγγελματικής, κοινωνικής και εθελοντικής εμπειρίας όλων.
  • Με σεβασμό και συμβολή όλων των απόψεων και προσπάθεια για δημοκρατική σύνθεση στις αποφάσεις και δράση το Δήμου

Ειλικρινά πιστεύουμε ότι για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση. Αρκεί να υπάρχει βούληση, οργανωμένο σχέδιο και ικανό ανθρώπινο δυναμικό,με διάθεση προσφοράς.

Βασικές και αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητές  είναι:

  • Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του νησιού μας με ίσες ευκαιρίες για τους δημότες.
  • Δημιουργία «αειφόρου και ανθεκτικής νησιωτικής οντότητας» που σέβεται το περιβάλλον και τους πολίτες της.
  • Εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρει η ψηφιακή εποχή μας για να μετασχηματίσουμε τον Δήμο μας σε διαφανή, δημοκρατικό, συνεπή και αποτελεσματικό οργανισμό.
  • Αξιοποίηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων καθιστώντας τον Δήμο ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης για Όλους.
  • Προτεραιότητα και έμφαση στη βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση των νησιών μας σε όλους τους τομείς. Δηλαδή στον Πρωτογενή τομέα (Γεωργία), Μεταποίηση (Εκμετάλλευση προστιθέμενης αξίας) και στον Τριτογενή με έμφαση στην προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών στον Τουρισμό (Αγροτουρισμό , Θρησκευτικό και Πολιτιστικό), χωρίς να αγνοούμε τους λοιπούς κερδοφόρους τομείς του Τουρισμού μας
  • Δημιουργία φιλικών συνθηκών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
  • Συνδιαμόρφωση του μέλλοντός μας, με τους συμπολίτες μας, χωρίς επιλεκτικές πρακτικές και εύσχημους αποκλεισμούς όσων εκφράζουν διαφορετική άποψη.

Τα νησιά μας έχουν απόλυτη ανάγκη τη συμμετοχή όλων μας!

Μη μείνεις αμέτοχος ή αμέτοχη!  Η ευκαιρία της πραγματικής αλλαγής είναι στα χέρια σου!

Σε καλούμε σε συμπόρευση. Σε προσκαλούμε σε ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών.

Μπορείς να ενώσεις τη φωνή και τη δύναμή σου με τις δικές μας δυνάμεις.

Για να δούμε τα νησιά μας, ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ  ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ

Η απόφαση και η ευκαιρία είναι τώρα δική σου!

Ζαχαρίας Ι. Σουρής

Υποψήφιος Δήμαρχος Κυθήρων-Αντικυθήρων

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 − 9 =