Ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος, κάθε Πρωτομαγιά επισκέπτεται ένα ακριτικό νησί, δίνοντάς του ζωή και προμηνύει την έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν. Παράλληλα ενισχύει τις ανάγκες του εκάστοτέ νησιού με ιατρικό, πολιτιστικό ή κοινωνικό σκοπό.
Έτσι για φέτος, ορίστηκε το νησί των ΚΥΘΗΡΩΝ.
To έργο του Ο.Φ.Σ.Ε. Ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας (www.ofse.gr) ιδρύθηκε το 1987, συνιστώντας ένα φορέα που αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του για τη θάλασσα και το φουσκωτό σκάφος και αγωνίζεται για την αποκατάσταση της ισορροπίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στην ανάδειξη των δυσκολιών αλλά και της προβολής που χαίρουν τα μικρά νησιά της πατρίδας μας, καθιέρωσε το 1999 τις αποστολές «Ζωή στους βράχους του Αιγαίου».
Κάθε χρόνο τα μέλη του Ομίλου αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν μία ομαδική αποστολή σε ένα νησί, αφού προηγουμένως έρθουν σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς προκειμένου να αφουγκραστούν τις ανάγκες που έχει η τοπική κοινωνία.
Στη συνέχεια προσπαθούν να καλύψουν τις επιθυμίες τους και εν τέλει επιδεικνύοντας ιδιαίτερη μεθοδικότητα συνοδευόμενη από μία βαθιά αίσθηση αλληλεγγύης καταφέρνουν πάντα την ευόδωση του εγχειρήματος.
Από το 1999 που ξεκίνησαν οι αποστολές «Ζωή στους βράχους του Αιγαίου», ο Ο.Φ.Σ.Ε. κατάφερε να δημιουργήσει ιατρικά κέντρα και παιδικούς σταθμούς, να προσφέρει ιατρικό εξοπλισμό, να εμπλουτίσει σχολικές βιβλιοθήκες, να εξοπλίσει με Η/Υ τα σχολεία, να συγκεντρώσει χρήματα για την πραγματοποίηση έργων στα νησιά.
Για τα μέλη του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας, η εξοικείωση με τα προβλήματα των κατοίκων των νησιών και η προσπάθεια επίλυσής τους, μοιάζει ως σύνηθες χρέος απέναντι στον συνάνθρωπο. Η θάλασσα είναι η μεγάλη αγάπη που τους φέρνει κοντά και αυτή που για πάντα θα τους ενώνει.
Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος, επισκέφθηκε τα Κύθηρα, με πρόσβαση από το λιμάνι του Καψαλίου, νότια στο νησί, με τα σκάφη και τα πληρώματά τους, από τα οποία ορισμένα επισκέφθηκαν και τα Αντικύθηρα, προσφέροντας φαρμακευτικό υλικό και έναν απινιδωτή στο αγροτικό ιατρείο του νησιού.
Η ετήσια αποστολή στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας, αυτή την φορά αποτελούνταν, ανάμεσα στα άλλα, από σκάφη της Κρήτης, της Σύρου και της Χαλκίδας. Μαζί τους και ο Πρόεδρος του Ο.Φ.Σ.Ε. κ. Ιωάννης Σουάνης μαζί με τον Γεν. Γραμματέα κ. Αχιλλέα Χατζή και με την συνοδεία σκάφους της Ε.Ν.Α.Κ.(Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία)με εκπαιδευτές διασώστες και ναυαγοσώστες, παρέδωσαν στα Κύθηρα ιατροφαρμακευτικό υλικό και σεμινάριο πρώτων βοηθειών στη θάλασσα και αντάλλαξαν δώρα με τον Δήμαρχο Κυθήρων και Αντικυθήρων, κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τον Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρη Καλλίγερο, καθώς και με τους μικρούς μαθητές των Κυθήρων.
Μια διόλου ευκαταφρόνητη ενέργεια με μεγάλους χορηγούς, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, την ασφαλιστική Μινέττα, την Vip Transfer Experiences και την Ofilia Luxury Travel.
Τους θαλασσινούς επισκέπτες μας, υποδέχθηκε με μια υπέροχη μουσικοχορευτική εκδήλωση, ο Δήμος Κυθήρων και μεγάλο πλήθος Κυθηρίων κατοίκων με έναν πλουσιοπάροχο μπουφέ και την εμφάνιση της ερασιτεχνικής χορευτικής ομάδας του κ. Ευάγγελου Μεγαλοοικονόμου.
Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, τα πληρώματα των σκαφών περιηγήθηκαν και στο υπόλοιπο νησί και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις τονώνουν σημαντικά την οικονομική κίνηση του τόπου μας που τόσο έχουμε ανάγκη τη δύσκολη περίοδο εκτός τουριστικής σεζόν. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και ευχόμαστε να πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις σύντομα ξανά.
Οι φωτογραφίες είναι της Σταματίνας Ταμβάκη
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen − eighteen =