φωτογραφία από την Γκιόστρα της Ζακύνθου

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, ως επίσημος καλεσμένος της «Γκιόστρα της Ζακύνθου», συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Γκιόστρας που πραγματοποιήθηκαν από 24 – 26 Μαΐου 2024 στη Ζάκυνθο. Στις φετινές εκδηλώσεις συμμετείχαν  εκτός των διαφόρων Ζακυνθινών Συλλόγων, αντιπροσωπείες από το εξωτερικό:  Giostra di Cavalleresca  από την Σουλμόνα,  Ceska Trebova και Ceska Krumlov από την Τσεχία ,   καθώς και αντιπροσωπείες από : Κέρκυρα, Νάουσα , Ζωγράφου Αττικής ,  Κεφαλλονιά, Λευκάδα, και Μάνη.

Τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών εκπροσώπησαν η Πρόεδρος κ. Βάσω Σαμίου  και έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συνοδεύοντας  το χορευτικό  τμήμα του Συνδέσμου.

Φέτος η αποστολή μας συνδυάστηκε και με οργανωμένη εκδρομή στη Ζάκυνθο, όπου είκοσι περίπου μέλη του Συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της Γκιόστρας, αλλά  και να ξεναγηθούν στις ομορφιές της Ζακύνθου.

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων έγινε την Παρασκευή 24 Μαΐου  2024, στην κεντρική πλατεία Σολωμού, με την έπαρση των σημαιών και με το επίσημο μεσαιωνικό Δείπνο των Αρχόντων. Ακολούθησαν δρώμενα από τις αποστολές, τα οποία απόλαυσε ο κόσμος που κατέκλυσε την πλατεία. Το χορευτικό τμήμα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών εντυπωσίασε χορεύοντας αστικούς  χορούς με μεσαιωνικές ενδυμασίες.

Το  Σάββατο 25 Μαΐου 2024 , στο κτίριο της Περιφέρειας  Ζακύνθου, έγινε η επίσημη συνάντηση των αντιπροσωπειών και η ανταλλαγή των αναμνηστικών  δώρων. Το βράδυ πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες εμφανίσεις των χορευτικών αποστολών. Το χορευτικό μας τμήμα παρουσίασε κυθηραϊκούς χορούς, φορώντας την κυθηραϊκή ενδυμασία και ενθουσίασε το κοινό, «κλέβοντας» τις εντυπώσεις.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή 26 Μαΐου με την παρέλαση όλων των συλλόγων που συμμετείχαν στη Γκιόστρα κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου και το θέαμα κορυφώθηκε με το εντυπωσιακό  ιππικό αγώνισμα δεξιοτεχνίας των ιπποτών.

Ένα φαντασμαγορικό τριήμερο γεμάτο θέαμα, παράδοση και πολιτισμό έζησαν όσοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, Ζακυνθινοί αλλά και πολλοί επισκέπτες ,μέσα από την αναβίωση του δρώμενου της Γκιόστρας.

Ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση για την οποία απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα Μέλη της «Γκιόστρα της Ζακύνθου» και ιδιαίτερες ευχαριστίες για την πρόκληση προς τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών και την εξαιρετική φιλοξενία.

Η Πρόεδρος
Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου

Η Γεν. Γραμματέας
Μαίρη Καλλιγέρου-Γλυνού

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × one =