Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Νίκος Μπελαβίλας από Κύθηρα: Να σταματήσουμε τη λεηλασία της γης του Τσιρίγου

Νίκος Μπελαβίλας από Κύθηρα: Να σταματήσουμε τη λεηλασία της γης του Τσιρίγου

Σε μια ζωντανή συζήτηση με κατοίκους των Κυθήρων ο υποψήφιος βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Α’ Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας δεσμεύθηκε την επόμενη μέρα από τις εκλογές να σταθεί αρωγός της Εταιρείας Εγχώριας Περιουσίας των Κυθηρών. «Αυτό το εργαλείο πρέπει να ενισχυθεί και να πάει ένα βήμα παραπέρα» είπε και αναφέρθηκε με συγκεκριμένα παραδείγματα αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού με απώτερο στόχο την επιστροφή των νέων.

Σχολιάζοντας το brain drain και το γεγονός πως η χώρα μας αποδείχθηκε ανεπαρκής στο να αξιοποιήσει τα λαμπρά μυαλά των νέων, μετέφερε στο σχόλιο του προέδρου του Αγροτικού – Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Λιβαδιού Κυθήρων Νίκου Στάθη: «Να γυρίσουν πίσω οι νέοι μας, που μεγάλωσαν και σπούδασαν από το λαδάκι των παππούδων τους».

«Το κορυφαίο ζήτημα είναι η αντιμετώπιση της λεηλασίας της γης του Τσιρίγου από τις μεγάλες ενεργειακές εταιρείες.  Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι νοιάζονται μόνο για το φαγοπότι στη γη των Κυθήρων. Είναι αδιανόητο 140 ανεμογεννήτριες χωροθετημένες στα στα 280 τ. χλμ. Χρειάζεται άμεσο πάγωμα και αναθεώρηση του σχεδίου» σχολίασε ο Νίκος Μπελαβίλας ξεκαθαρίζοντας ότι είναι υπέρ των ΑΠΕ αλλά όχι σε συνθήκες λεηλασίας.

Αναφέρθηκε εκτενώς στην ΕΒΕ εξηγώντας πως κορυφαίες σχολές έμειναν χωρίς φοιτητές λόγω της Βάσης Εισαγωγής παρά το γεγονός ότι υποψήφιοι έγραψαν υψηλές βαθμολογίες. Κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι ανέβασε τέσσερις φορές τον τζίρο των κολλεγίων με την πολιτική που ακολούθησε: «το παιδί μου λιώνει και περνάει στο πανεπιστήμιο δεν θεωρείται επαρκής. Όμως το παιδί που έχει χαμηλή βαθμολογία, έχει κάθε δικαίωμα να μπει στο ιδιωτικό κολλέγιο και να πάρει ισότιμο πτυχίο. Αυτό δεν είναι αδικία είναι αλητεία των κολλεγιαρχών μαζί με τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Κεραμέως».

Απαντώντας σε ανώνυμο σχόλιο που έγραψε κάποιος στα social media ρωτώντας δήθεν αθώα “πού ήσασταν ως τώρα;” -στη γραμμή των τρολ της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής τα τελευταία δέκα χρόνια- σχολίασε «πως είμαστε εδώ. Η Κατερίνα Λογοθέτη στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής και εγώ στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά εκπροσωπώντας το κόμμα μας και τις αρχές της Αριστεράς».
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η αποκάλυψη πως ζητήθηκαν μίζες ακόμη και για δωρεές ασθενοφόρων. «Έφτασαν σε τέτοια αθλιότητα. Ζητούσαν μίζα από τους δωρητές. Και παρακολουθούσε ο ένας τον άλλο για να μην τους ξεφύγει τίποτε» τόνισε.
Εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα μεταφέροντας την προσωπική του εμπειρία με τους πολίτες. «Ειμαστε στη Νέα Δημοκρατία, τέτοια λεηλασία δεν έχουμε ξαναδεί, ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγαν αρχές της εβδομάδας σε επίσκεψη σε δημόσιο νοσοκομείο. Η ίδια εικόνα στις γειτονιές και τους δρόμους».

«Την 21η Μαΐου πάμε να φτιάξουμε πάλι μια Ελλάδα όπως την αγαπάμε. Θέλουμε πολλές μονάδες πάνω τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία. Τη μισή μονάδα την έχουμε εξασφαλίσει. Πώς θα κυβερνήσουμε; Όπως άλλες έξι κυβερνήσεις συνεργασίας τα τελευταία χρόνια. Η χώρα δεν καταστράφηκε» συμπλήρωσε.

Τέλος, χαρακτήρισε παραβίαση της Δημοκρατίας και αμετροέπεια εκείνων που με μικρά ποσοστά δηλώνουν πως ο αρχηγός του κόμματος με ένα μεγάλο ποσοστό, δεν θα είναι πρωθυπουργός. «Την επόμενη μέρα όλα θα λυθούν στο τραπέζι με δημοκρατικό πρόσημο. Πάμε για μια μεγάλη νίκη. Ψηφίστε και αν δεν ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ μην ψηφίστε Μητσοτάκη. Ψηφίστε για τη δημοκρατία και την πρόοδο» κατέληξε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eleven − 6 =

Exit mobile version