Windmills of RHodes, Greece
Photo by Shinjan Bhattacharya on Unsplash

Δεν έχει τέλος η νέα ταλαιπωρία που αναμένεται να προκύψει στο νησί της Ρόδου, μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εξαιτίας της συρρίκνωσης του στελεχιακού μάχιμου δυναμικού που ετοιμάζει η Διοίκηση των Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», τις οποίες επιβεβαιώνουν πλήρως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε τοπικό επίπεδο, μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, αναμένεται να μπει λουκέτο σε ακόμα τρία γραφεία των ΕΛΤΑ στη Ρόδο:

• Στην περιοχή της Λίνδου

• Στον Αρχάγγελο

• Στις Καλυθιές

Σημειώνεται ότι πριν από τρεις μήνες, μπήκε επίσης λουκέτο και στο πρακτορείο των ΕΛΤΑ που λειτουργούσε στη Μαλώνα και το οποίο εξυπηρετούσε εκτός από τη Μαλώνα και τους κατοίκους των χωριών Μάσσαρι και Κάλαθος. Στη θέση του δεν λειτούργησε νέο πρακτορείο μέχρι σήμερα.

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στόχος της Διοίκησης, είναι να διώξουν όλους τους συμβασιούχους των ΕΛΤΑ αδιαφορώντας έτσι για τις συνέπειες και τα προβλήματα που θα υπάρξουν στην αλληλογραφία και όχι μόνο για περισσότερους από 20.000 κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή.

Ο σχεδιασμός αυτός, που θέλει να εξυπηρετούνται από το ταχυδρομείο των Αφάντου οι κάτοικοι των Καλυθιών, της Αρχαγγέλου, των Μασσάρων, της Μαλώνας και της Καλάθου και οι κάτοικοι της Λίνδου αντίστοιχα από το Γεννάδι, θα προκαλέσει εκ των πραγμάτων τεράστια ταλαιπωρία στην ευρύτερη περιοχή.

Οι… ειδικοί σύμβουλοι που υπογράφουν αυτού του είδους τις αποφάσεις που δεν γνωρίζουν ούτε πού… πέφτουν οι περιοχές αυτές στον χάρτη, αγνοούν ακόμα και τα τυπικά προβλήματα που παρουσιάζονται, όπως αυτό των αποστάσεων, καθώς επίσης και το πώς θα γίνεται η διανομή εντός των χωριών.

Σύμφωνα με τον κανονισμό των ΕΛΤΑ, στα χωριά αυτά εξαιτίας των αποστάσεων, η αλληλογραφία θα διανέμεται με αυτοκίνητα (απαγορεύεται η μετάβαση υπαλλήλου των ΕΛΤΑ με δίκυκλο) με αποτέλεσμα στα χωριά όπου οι δρόμοι είναι στενοί να μην μπορεί να γίνει εκ των πραγμάτων η διανομή και παράδοση της αλληλογραφίας ή των συστημένων.

Το γεγονός αυτό, αναμένεται να προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία αλλά και αντιδράσεις από τους ίδιους τους κατοίκους, αφού στο εξής ο κάτοικος του Αρχαγγέλου θα πρέπει να μεταβαίνει στην περιοχή των Αφάντου για να παραλάβει το συστημένο του.

Όλος αυτός ο λανθασμένος σχεδιασμός, που έχει ως στόχο να εξοικονομήσει ελάχιστα χρήματα από τις απολύσεις των συμβασιούχων και το σφράγισμα δύο – τριών γραφείων των ΕΛΤΑ, απαξιώνει στην ουσία τους ίδιους τους πολίτες και την τοπική κοινωνία, ενώ ανοίγει πλήρως τον δρόμο για να πάει ολόκληρο πλέον το έργο των ΕΛΤΑ στους ιδιώτες.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και εκπρόσωποί τους πάντως που μίλησαν χθες στη «Ροδιακή» επισημαίνουν ότι αν εφαρμοζόταν σωστά και μεθοδικά το πλάνο που συμφωνήθηκε πριν από μερικά χρόνια δεν θα έκλεινε κανένα γραφείο, δεν θα απολυόταν κανένας συμβασιούχος και βέβαια δεν θα ταλαιπωρούνταν οι πολίτες με καθυστερήσεις κ.λπ. όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ ο πρόεδρο ςτου Αρχαγγέλου κου Νικόλας Διμέλης, αναφέρει για το θέμα αυτό:

” Αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες, το τοπικό μας συμβούλιο αύριο 18/10/2023 και ώρα 18.00 συνεδριάζει εκτάκτως για τη συνέχιση λειτουργίας του ταχυδρομείου Αρχαγγέλου. Μια ιστορική υπηρεσία συνυφασμένη με τη τοπική μας κοινωνία.Ήδη από το πρωί ενημέρωσα όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές, τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ.Γιάννη Παπά, καθώς και το γραφείο του Πρωθυπουργού που θα αποσταλεί η απόφαση. Η απόφαση μας θα εστιάσει την αναγκαιότητα του ταχυδρομείου για την ευρύτερη περιοχή καθώς και τη άνευ όρων συνέχιση της λειτουργίας του στον Αρχάγγελο. Με εκτίμηση Νικόλαος.Κ.Διμέλης Πρόεδρος Κοινότητας Αρχαγγέλου.”

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × two =