dimos-kythiron

Με δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε, ο Δήμος Κυθήρων γνωστοποιεί την ένταξή του στην ετήσια ειδική χρηματοδότηση των μικρών νησιωτικών Δήμων, με ποσό χρηματοδότησης για το 2022 τα 249.700€.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, ο Δήμος Κυθήρων εντάχθηκε για πρώτη φορά από φέτος στην ετήσια ειδική χρηματοδότηση των μικρών νησιωτικών Δήμων, η οποία για το έτος 2022 ανέρχεται στο ποσόν των 249.700€. Η ειδική αυτή χρηματοδότηση κατανεμόταν τα τελευταία χρόνια σε νησιωτικούς Δήμους με πληθυσμό μόνο μέχρι 3.500 κατοίκους (με βάση την απογραφή του 2011), δημιουργώντας μια ουσιαστική αδικία για ελάχιστα συγκεκριμένα νησιά όπως τα Κύθηρα, ο Πόρος, οι Σπέτσες, η Μήλος και η Σκόπελος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Κυθήρων έθεσε δυναμικά το ζήτημα στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε, η οποία με την με αρ. 290/2021 ομόφωνη απόφασή της, ζήτησε να συμπεριληφθούν στην σημαντική αυτή ετήσια χρηματοδότηση και οι ελάχιστοι νησιωτικοί και ορεινοί Δήμοι που μέχρι σήμερα αποκλείονταν. Η χρηματοδότηση αυτή ενισχύει τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του Δήμου μας, σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τα οικονομικά των Δήμων και αποτελεί ακόμα μια απτή απόδειξη της επιτυχούς διεκδίκησης πόρων εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 5 =