Ν. Κεραμέως: Απόλυτη προτεραιότητα η επιστροφή στη διά ζώσης εκπαίδευση

Στις «απόλυτες προτεραιότητες» της κυβέρνησης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έθεσε την επιστροφή στη διά ζώσης εκπαίδευσης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε ακόμη στo ενδεχόμενο των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς και τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στα πανεπιστήμια, αλλά και την αξιολόγηση.

«Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να επιστρέψουμε στη διά ζώσης εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες. Συζητάμε διάφορους τρόπους για το πώς θα φτάσουμε σε αυτό. Δεν μπορώ να κάνω ακόμη ανακοινώσεις. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Θα προχωρήσουμε τις συζητήσεις με τους ειδικούς και όταν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις, θα τοποθετηθούμε συνολικά. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Όσον αφορά τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων, σημείωσε πως ήδη έχουν ζητηθεί από τα πανεπιστήμια να δώσουν κατάλογο με όλους τους χώρους τους, όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί εμβολιαστικό κέντρο. «Αναμένουμε τις ακριβείς λίστες για τις τοποθεσίες, ώστε να σχεδιαστεί τις επόμενες εβδομάδες η δημιουργία των εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας», επεσήμανε, ενώ στην ερώτηση εάν υπάρχει ανάλογος σχεδιασμός για τα σχολεία, απάντησε: «Είναι διαφορετική η συνθήκη για τα ανήλικα παιδιά, για τον εμβολιασμό τους, χρειάζεται συναίνεση από το γονέα. Αλλά θα συζητηθεί τι θα γίνει και με αυτό το θέμα».

Για το θέμα της αξιολόγησης και της σχέσης με την παρακράτηση μισθών, η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε: «Η παρακράτηση του μισθού δεν θα είναι συνέπεια της αξιολόγησης, αλλά συνέπεια για όποιον δεν συμμετέχει. Η αξιολόγηση είναι υποχρεωτική. Αλλά δεν έχει οποιαδήποτε δυσμενή συνέπεια για τον εκπαιδευτικό. Αλλά πρέπει να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί, για αυτό και είναι υποχρεωτική».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Μια ανοιχτή επιστολή ανησυχίας για τον Δήμαρχο Κυθήρων

Γεια σε όλους. Ετούτη είναι μια ανοιχτή επιστολή, μιας...

Τέλος εποχής για το UNO Shoes στη Χώρα – Κλείνει μετά από 11 χρόνια

Ένας κύκλος έντεκα χρόνων κλείνει στη Χώρα Κυθήρων. Το...

«Μιάσματα» τα παιδιά; Το σκίτσο των «Ελευθέρων Κυθήρων» που ξεγυμνώνει τη διοίκηση Χαρχαλάκη

Η δημόσια αντιπαράθεση που άνοιξε στα Κύθηρα γύρω από...

Ατοπική δερματίτιδα στα παιδιά: Τι μπορεί να προκαλεί τις εξάρσεις και πώς αντιμετωπίζεται;

Μια περίοδο το δέρμα του παιδιού μπορεί να δείχνει...

Βράγχος φωνής: Πότε πρέπει να πάτε σε ΩΡΛ

Μια ίωση, μια βραδιά με δυνατή ομιλία ή ακόμη...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img