Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μπακογιάννη: “Βέλη” με κατεύθυνση εντός κι εκτός Ν.Δ, για τα ελληνοτουρκικά

Μπακογιάννη: “Βέλη” με κατεύθυνση εντός κι εκτός Ν.Δ, για τα ελληνοτουρκικά

Όσοι δεν θέλουν τις διερευνητικές να μας πουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα είπε από το βήμα της Βουλής η πρώην ΥΠΕΞ. Μίλησε για "κύκλωμα ετερόκλητο" ενάντια στον διάλογο Ελλάδας - Τουρκίας.

Υπέρ ενός διαλόγου με την Τουρκία, με απώτερο στόχο την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, τάχθηκε από το βήμα της Βουλής, η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Τόνισε μάλιστα, ότι όσοι διαφωνούν οφείλουν να εξηγήσουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά της κας Μπακογιάννη περί «ετερόκλητου κυκλώματος» που έχει σκοπό στο «να οδηγήσει τη χώρα στον μη διάλογο με την Τουρκία.» Κάλεσε μάλιστα όσους υποστηρίζουν μια τέτοια πολιτική, να βγουν και να πουν στον ελληνικό λαό, «ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα.»

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στα λόγια του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, περί διαλόγου «ανεξαρτήτως συνθηκών» με τους γείτονες, τονίζοντας μάλιστα πως «το ότι μιλάς, δεν σημαίνει πως παραδίνεσαι.»

Η πρώην υπουργός των Εξωτερικών, επεσήμανε τον μεγάλο αριθμό συμμαχιών που έχει συνάψει η χώρα – τις περισσότερες στην ιστορία της – , κάτι που θα της δώσει το δικαίωμα «να εισέλθει στον διάλογο με αυτοπεποίθηση».

«Θα πούμε στην Τουρκία: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Θα πάμε στη Χάγη και θα αποφασίσει αυτή.»

Κλείνοντας τη παρέμβασή της, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως «θα είναι τεράστιο λάθος αν για λόγους πολιτικούς κομματικούς η άλλους, η πολιτική αυτή υπονομευθεί» ζητώντας από «τα κόμματα να προσέλθουν ενωμένα».

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − 15 =

Exit mobile version