kyriakos-mitsotakis

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα μετά την προτροπή του τελευταίου να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την κύρωση του προϋπολογισμού 2022.

«Ο βασικός λόγος που η χώρα έχει πετύχει αυτά που έχει πετύχει αυτός 27 μήνες είναι διότι έχουμε κινηθεί εντός και εκτός Ελλάδας την σταθερότητα και την πολιτική συνέχεια. Έχω ευθύνη να μην την δική δει αν έξω και δεν θα την διακινδυνεύσω», σημείωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι θα γίνουν στην ώρα τους στο τέλος της τετραετίας είτε τις ζητάτε είτε όχι.

Ξεκινώντας, μάλιστα, την ομιλία του αναφέρθηκε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. «Μετά από πέντε μήνες διέβη τον εκλογικό Ρουβίκωνα και αποφάσισε να ζητήσει εκλογές. Πρέπει να σας πω ότι αν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα οποίος θα είχε ουσιαστικό όφελος από τις πρόωρες εκλογές αυτός δεν θα ήσασταν εσείς αλλά εγώ», είπε αρχικά και στη συνέχεια εξήγησε ότι είχε κι άλλες ευκαιρίες να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες.

«Πρέπει επίσης να σας πω ότι και στο παρελθόν υπήρξαν κούκο λίγες πολιτικές ευκαιρίες αυτούς τους 26 μπύρες που θα μου επέτρεπαν να προκηρύξω εθνικές εκλογές με πολύ μεγάλη βεβαιότητα ότι αυτές θα οδηγούσα τη Νέα Δημοκρατία σε ένα αποτέλεσμα πολύ καλύτερο από το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου του 2019. Αναφέρω ενδεικτικά την περίοδο του Μαΐου και του Ιουνίου του περασμένου έτους όταν τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης ήταν επιεικώς στρατοσφαιρικά. Δεν το έκανε κύριε Τσίπρα αν και είμαι σίγουρος ότι εσείς κύριε Τσίπρα στη θέση σας θα το είχατε κάνει γιατί πολύ απλά δεν είμαστε ίδιοι γιατί μας χωρίζει μία άβυσσος ευθύνης», επισήμανε. Μάλιστα, κλείνοντας τη σχετική αναφορά υπενθύμισε ότι το 2015 κατά τη διάρκεια συμβουλίου πολιτικών αρχηγών «είχατε διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκηρύξατέ εκλογές και την προκηρύξατέ τρεις μήνες μετά. «Και λέτε ότι εγώ είμαι ψεύτης», υπογράμμισε.

«Το Μέγαρο Μαξίμου δεν πήρε ποτέ την έκθεση»

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του αναφέρθηκε και στην έκθεση Τσιόδρα που προκάλεσε ποικίλες συζητήσεις την εβδομάδα που πέρασε. «Ο Τσιόδρας επανέλαβε το βασικό συμπέρασμα της μελέτης το οποίο δεν είναι άλλο από το ότι όσο πιέζεται το σύστημα υγείας τόσο αυξάνονται οι απώλειες και ότι το εμβόλιο είναι η μοναδική λύση και ότι δυστυχώς το οικοσύστημα υγείας είναι δύο ταχυτήτων και γι’ αυτό χρειάζεται ενίσχυση. Πρόκειται για δεδομένα τα οποία πρώτος εγώ επικαλούμαι και εδώ και πολλούς μήνες, πολύ νωρίτερα από την δήθεν παράδοση της μελέτης στο στην κυβέρνηση όχι στο μέγαρο Μαξίμου διότι την μελέτη αυτή ουδέποτε την πήραμε εμείς στα χέρια μας όμως», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επειδή για άλλη μία φορά δεν ήσασταν διαβασμένος σε αυτή τη συζήτηση. Τι έλεγα το Φεβρουάριο του 2020; Υπάρχει πράγματι και το εντόπισα και εγώ ένα ζήτημα στα περιφερειακά νοσοκομεία δεν είναι δεν ήμασταν μόνο εμείς που αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα αυτό αλλά κι άλλες χώρες. Δεν σχεδιάστηκαν ποτέ για να αντιμετωπίσουν μία τέτοια αύξηση κρουσμάτων, κάναμε ότι μπορούσαμε για το στηρίξουμε αλλά προφανώς είναι δύσκολο γερά περιφερειακό νοσοκομείο έχει τον βαθμό εξειδίκευσης. Δεν περίμενα καμιά μελέτη κανενός καθηγητή για να ενισχύσω το εθνικό σύστημα υγείας και να αυξήσω τον αριθμό των ΜΕΘ. Από την πρώτη στιγμή επιβολής του πρώτου lockdown γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας παρέδωσε στον τομέα των μονάδων εντατικής θεραπείας μία κατάσταση τραγική και σπεύσαμε να ενισχύσουμε το εθνικό σύστημα υγείας έτσι ώστε σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες να έχουμε ενισχύσει τον αριθμό των μονάδων», συμπλήρωσε.

Μητσοτάκης: Δεν χρησιμοποίησα στην προηγούμενη ομιλία μου την καλύτερη δυνατή διατύπωση

«Δεν χρησιμοποίησα την καλύτερη δυνατή διατύπωση η διασωλήνωση εκτός μονάδας εντατικής θεραπείας είναι πράγματι μία λύση ανάγκης είναι μία λύση ανάγκης στην οποία αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε όταν η πίεση του εθνικό σύστημα υγείας είναι πολύ μεγάλη. Και αναρωτιέμαι είναι καινούργιο αυτό το πρόβλημα κύριε Τσίπρα, κύριε Πολάκη, κύριε Ξανθέ. Εσείς το είχατε αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό;», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − nineteen =