Αρχική ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Μηχανισμός των Αντικυθήρων, αυτό είναι το μεγάλο μυστικό αιώνων, που… ερευνά ο...

Μηχανισμός των Αντικυθήρων, αυτό είναι το μεγάλο μυστικό αιώνων, που… ερευνά ο Ιντιάνα Τζόουνς

Το μεγαλύτερο μυστήριο της αρχαιότητας είναι το αντικείμενο της τελευταίας αναζήτησης του πιο διάσημου και εμβληματικού «αρχαιολόγου», του Ιντιάνα Τζόουνς, το οποίο δεν είναι άλλο από τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, του πρώτου δηλαδή όπως ακριβώς το διαβάζετε tablet της ανθρωπότητας! Το Newsbomb.gr σας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το θαύμα, που μας εκπλήσσει ακόμα χιλιάδες χρόνια μετά τη δημιουργία του.

Η πρώτη εμπεριστατωμένη και σύγχρονη μελέτη, στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας του μηχανισμού, παρουσιάστηκε από τον Ξενοφώντα Μουσά, Καθηγητή Φυσικής Διαστήματος στο ΕΚΠΑ και πρωταγωνιστή στη μελέτη του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, σε συνεργασία με ερευνητές από πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Παράλληλα, στο «Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά» δημιουργήθηκε ένα ακριβές λειτουργικό αντίγραφο του Μηχανισμού, τόσο σε φυσική διάσταση σε μέγεθος… tablet όσο και σε πολύ μεγαλύτερη, προκειμένου να γίνει κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας της εφεύρεσης, με όλο αυτό το πολύπλοκο σύστημα γραναζίων που με κάποιον τρόπο οι αρχαίοι μας πρόγονοι χρησιμοποιούσαν για να προβλέπουν και να παρατηρούν τις κινήσεις των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος!

Ο Ξενοφών Μουσάς και οι υπεύθυνοι του Μουσείου Κοτσανάς κάνουν μια σπάνια επίδειξη στον φακό του Newsbomb.gr της λειτουργίας, όσο και της μυθικής, πια, σημασίας, που έχει ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four + fourteen =

Exit mobile version