giannis-varoufakis

Με μια καυστική ανακοίνωση, το ΜέΡΑ25 στηλιτεύει τους ενδοκυβερνητικούς κλυδωνισμούς στο θέμα του ανοίγματος της οικονομίας, που οδήγησαν γαλάζια στελέχη σε αντικρουόμενες δηλώσεις, προτού η ανακοίνωση Πέτσα περί κλεισίματος των πάντων, τα εκθέσει.

Στην ανακοίνωση, γίνεται λόγος για «τρύπα στον επιτελικό σχεδιασμό» που άνοιξαν τα παγόβουνα που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε και στην συνέχεια ώθησε το δικό της πλήρωμα στο να εγκαταλείψει τον Τιτανικό με «τις βάρκες που προορίζονταν για τους επιβάτες».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έκπληκτοι και έντρομοι ταυτόχρονα οι πολίτες παρακολουθούν τον κάθιδρο Υπουργό Ανάπτυξης να προσπαθεί να ντύσει με μπαλώματα την τρύπα που άνοιξαν στο αφήγημα του «επιτελικού σχεδιασμού» οι ανακολουθίες ανάμεσα στις αντικρουόμενες ανακοινώσεις κυβερνητικών στελεχών για το «σταδιακό άνοιγμα των μαγαζιών» (Άδωνις Γεωργιάδης, 9 το πρωί) και «κλείσιμο όλων των μαγαζιών» (Στέλιος Πέτσας, 11 το πρωί).

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε να διαλέξει ανάμεσα σε δύο δημόσιες ταπεινώσεις: είτε να παραδεχτεί ότι η ίδια του η κυβέρνηση τον άφησε εκτός ενημέρωσης , είτε να καταπιεί την αξιοπρέπειά του και να προσποιηθεί ότι το άδειασμά του από τους κυβερνητικούς εταίρους του ήταν «βάσει σχεδίου», με επιχειρήματα που και πεντάχρονο θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει.

Όλα αυτά, συν μερικά ακόμα σοβαρότερα περιστατικά όπως η ομίχλη γύρω από την τύχη των εμβολίων και την πορεία του εμβολιασμού, είναι σημάδια μιας κυβέρνησης που δεν προσπαθεί καν να προσποιηθεί ότι έχει ή έστω θέλει να έχει τον παραμικρό έλεγχο στη διαχείριση της πανδημίας.

Μια κυβέρνηση του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», που εγκαταλείπει έναν Τιτανικό που η ίδια έριξε σε παγόβουνα που η ίδια δημιούργησε, με μόνη της μέριμνα πως θα στριμώξει το ανίκανο πλήρωμά της στις βάρκες που προορίζονταν για τους επιβάτες.»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen − 1 =