Το νέο lockdown είναι εδώ. Τσιπς, μπύρες ποπ-κορν και πίτσες περιμένουν στο τραπεζάκι έμπροσθεν του καναπέ. Λαμβάνουμε θέση, κάνουμε μια-δυο διατάσεις για προθέρμανση, γραπώνουμε τρυφερά το τηλεκομτρόλ και με απαλές, σίγουρες κινήσεις το τρίβουμε, για να πεταχτεί από εντός του το Τζίνι… με τις 5 ευχές. Ή τις 5 σειρές-ευχές των ονείρων μας. Και ξεκινά ο μαραθώνιος προς εκπλήρωσή τους. Αργά, νωχελικά, χαλαρά. Άλλωστε, σε καραντίνα είμαστε.
La Revolution
Πρόκειται για μια μορφή mockumentary της Γαλλικής Επανάστασης, όπου βλέπουμε τον Ζοζέφ Γκιλοτίν να ανακαλύπτει την παρουσία ενός περίεργου ιού που πλήττει την αριστοκρατία και τους οδηγεί στο να σκοτώνουν τον φτωχό λαό.
Ναι οκ, δεν είναι καμία σούπερ σειρά που θα σε σηκώσει από τον καναπέ σου, αλλά μετά την απογοήτευση από το Barbarians, είναι μια αξιοπρεπής επιλογή για να δεις κάτι που σε μεταφέρει κάτι αιώνες προς τα πίσω κι έχει κι αυτή τη γαλλική σατιρική διάσταση.
Blood of Zeus
Άλλη μια από τις σειρές του Netflix που πριν λίγες εβδομάδες, όταν έβγαινε το trailer, περιμέναμε με μεγάλες προσδοκίες. Δεν ξέρουμε αν ευσταθεί το «επαληθεύτηκαν στο έπακρο», αλλά σίγουρα συμβαίνει κάτι πολύ κοντά σε αυτό.
Αυτή η anime σειρά με επίκεντρο τη ζωή του Ήρωνα είναι λεπτομερής, άρτια δομημένη, με τα σωστά υλικά στην σωστή δοσολογία και δεν βλέπουμε γιατί να μην αρέσει στους λάτρεις των anime, έχοντας και αυτόν τον απαραίτητο σκοταδισμό στην ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει το είδος.
Queen’s Gambit
Με το enfant terrible ονόματι Άνια Τέιλορ-Τζόι που θαυμάσαμε για πρώτη φορά στο Split, το Queen’s Gambit έγινε από το πουθενά το νούμερο 1 σε δημοφιλία στο Netflix στις ΗΠΑ και παρουσιάζει αντίστοιχες ανοδικές τάσεις και στα καθ΄ημάς.
Η σειρά πραγματεύεται την ζωή της Μπεθ Χάρμον, μιας πιτσιρίκας στα μέσα του ’50 που αγάπησε το σκάκι στο ορφανοτροφείο, έγινε καταπληκτική σε αυτό και προσπαθεί να αφήσει το στίγμα της έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει το συναισθηματικό rollercoaster που της προκαλεί η νέα της οικογένεια που την υιοθέτησε.
Travelers
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με παραγωγή μόνο του Netflix, αλλά είναι μια από τις σειρές που για δύο χρόνια ήταν συμπαραγωγή με το δίκτυο Showcase και στη συνέχεια το Netflix σόλαρε. Αν και δεν είναι κάτι φρέσκο, θεωρούμε πως δεν έχει πάρει τα credits που του αναλογούν αυτά τα χρόνια από το 2016 που ξεκίνησε.
Σε ποιότητα είναι αντίστοιχο του The Expanse, απλώς δεν έχει τόσο ισχυρές δόσεις sci-fi, παρότι η βάση του είναι αυτό ακριβώς. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ταξιδιώτες του χρόνου, ανθρώπους με υψηλές ικανότητες από το μέλλον, οι οποίοι έχουν σταλεί στο δικό τους παρελθόν-δικό μας παρόν με σκοπό να αποτρέψουν την ανθρωπότητα από συγκεκριμένες πράξεις που θα οδηγήσουν στον όλεθρο.
Το πρόβλημα είναι πως αυτές οι συγκεκριμένες πράξεις δεν είναι κάτι μεγάλο όπως ας πούμε ένας πόλεμος, ούτε κάτι τόσο εμφανές όπως για παράδειγμα μια εκλογική νίκη στις ΗΠΑ ενός επικίνδυνου προέδρου.
Η ανατροπή του μέλλοντος βασίζεται στη λογική πως η αλλαγή της παραμικρής πράξης, μπορεί να επιφέρει μια σειρά από αλυσιδωτές αλλαγές που θα δημιουργήσουν κάτι τεράστιο. Μέσα σε όλο αυτό εμπλέκει το σενάριο και την προσπάθεια ανώτερων όντων να κατανοήσουν τον τρόπο που οι άνθρωποι στο παρελθόν τους συνάπτουν σχέσεις και σπάει η μονοτονία του sci-fi.
Τρεις σεζόν-λουκούμι σε περιμένουν στο Netflix.
To The Lake
Lockdown χωρίς μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό και εικόνες καταστροφής της ανθρωπότητας δεν μπορεί να σταθεί και ποια καλύτερη επιλογή από μια σειρά ρώσικης παραγωγής, σε ρώσικη γλώσσα, για να το βιώσεις για τα καλά στο πετσί σου. Γιατί ως γνωστόν, η ρώσικη γλώσσα είναι απ΄αυτές που δεν ταιριάζουν με τίποτα σε κωμωδίες, σε ρομάντζα και τέτοια ελαφριά, αλλά είναι ταμάμ για ψυχολογικά θρίλερ και δυστοπίες όπως το To The Lake που θυμίζει Metro 2033 του Γκλουκόφσκι σε μοτίβα, αλλά με τη δράση να συμβαίνει στην επιφάνεια της γης.
Η Μόσχα έχει μετατραπεί σε πόλη νεκρών εξαιτίας ενός ιού και όσοι έχουν επιβιώσει, κατευθύνονται προς τον βορρά με στόχο να βρουν ένα απομονωμένο νησί που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο.