Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Kythera.News: Ερωτήματα και απαντήσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων

Kythera.News: Ερωτήματα και απαντήσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων

Greece
Photo by Yannis Cotsonis on Unsplash

Το Kythera.News μετά από ερωτήματα που δέχεται από αναγνώστες όσον αφορά την επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά – Κυθήρων – Αντικυθήρων – Κρήτης – Πελοποννήσου, και προς αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας έχει να κάνει γνωστά τα παρακάτω:

  1. Μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστά τα δρομολόγια για την περίοδο μετά τις 11 Απριλίου, πράγμα που ανησυχεί το επιβατηγό κοινό, ειδικότερα για τον προγραμματισμό του Πάσχα, αλλά και γενικότερα για την τουριστική σεζόν.
  2. Συνεχίζονται σχεδόν κάθε εβδομάδα οι τροποποιήσεις δρομολογίων, τις περισσότερες φορές επικαλούμενες καιρικές συνθήκες, «τινάζοντας στον αέρα» οποιοδήποτε καθημερινό προγραμματισμό μεταφορών και μεταβάσεων, για τους κατοίκους των Κυθήρων, καθώς και τους επαγγελματίες μεταφορικών εταιρειών και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Τίθεται αδύνατος ο προγραμματισμός των κατοίκων για οποιοδήποτε ταξίδι υγείας ή ιδιωτικής υπόθεσης προς το Νομό Αττικής.
  3. Σύμφωνα με διαρροές και χωρίς επιβεβαίωση μέχρι σήμερα, στον διαγωνισμό για την ως άνω γραμμή μειοδότησε η εταιρεία ΤζάμποΤζετ (Aqua Jewel). Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία Zante Ferries που δεν προκρίθηκε προτίθεται να προβεί σε σε διαδικασία ένστασης σχετικά.
  4. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε ο νέος μειοδότης θα αναλάβει την εξυπηρέτηση της γραμμής, σημειώνεται όμως πως ο διαγωνισμός έγινε με αρκετούς μήνες καθυστέρηση, με υπαιτιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας
  5. Μέχρι σήμερα δεν έχει γνωστό αν το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει ενημερωθεί από τις Τοπικές Αρχές για την κατάσταση της συγκοινωνίας όπως περιγράφεται παραπάνω.

Το Kythera.News παραμένει συνεπές ως προς τους κατοίκους των νησιών και τους επιβάτες της γραμμής, δημοσιεύοντας πάντα όσες ανακοινώσεις κοινοποιούνται απο την εταιρεία που εξυπηρετεί την γραμμή. Οι αναγνώστες μεταφέρουν στο Kythera.News την δυσαρέσκειά τους και την ανησυχία τους για όσα συμβαίνουν.

Από το μήνα Οκτώβριο του 2023 οι τροποποιήσεις δρομολογίων έγιναν καθημερινότητα, ενώ το ατύχημα στο Διακόφτι και η απομόνωση των νησιών ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

«Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει», λέει ο θυμόσοφος λαός, Όταν σχεδιάζει να ταξιδέψει από ή για τα Κύθηρα, το Κράτος κεντρικό – τοπικό και υπερτοπικό σφυρίζει αδιάφορο. 

Σε κάθε περίπτωση για ότι νεότερο επί των παραπάνω το Kythera.News θα σας κρατάει ενήμερους.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen − 1 =

Exit mobile version