kyriakos-mitsotakis

Το ότι οι ελίτ της χώρας, αλλά και μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικά σχολεία και τα σπουδάζει σε πανάκριβα πανεπιστήμια του εξωτερικού, είναι γνωστό.

Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι πριν από χρόνια, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον δημοσιογράφο Κώστα Μαρδά, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε χαρακτηριστικά:

«Ήταν συνειδητή επιλογή δικιά μου να φύγω από την Ελλάδα και να σπουδάσω στο εξωτερικό. Δεν πίστευα ότι εύκολα θα μπορούσα να διακριθώ στην Ελλάδα. Δεν το συζήτησα ούτε στιγμή ότι δεν θα πήγαινα στο Χάρβαρντ, άπαξ και με είχαν δεχτεί. Πέρασα τα 4 χρόνια στην Αμερική, αποφοίτησα αριστούχος από το Χάρβαρντ, σε απάντηση κάποιων ότι μπήκα με μέσο. Και τους είπα ότι σημασία δεν έχει πώς μπαίνει κανείς, αλλά πώς βγαίνει…»

Ωστόσο, μόνο σε μια απόλυτη μοναρχία ο ηγεμόνας (και επικεφαλής των επί πληρωμή «αρίστων») θα θεωρούσε φυσιολογικό, την ώρα που χάρη στη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ., ανακοινώνονταν στη χώρα του ο αποκλεισμός 40.000 μαθητών από τα Πανεπιστήμια, να παρουσιάζεται το ταξίδι του οικογενειακώς στις ΗΠΑ για να συνοδεύσει την κόρη του στην εγγραφή της στο πανάκριβο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Γέιλ (αγγλικά: Yale University).

Στο Γέιλ που βρίσκεται στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ και είναι ένα από τα 8 πανεπιστήμια της περίφημης Ivy League (τα άλλα 7 είναι: Χάρβαρντ, Πρίνστον, Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας, Κολούμπια, Ντάρτμουθ, Μπράουν και Κορνέλ). Τα δίδακτρα για τα 4 χρόνια σπουδών ξεπερνούν τα 300.000 δολάρια.

Πριν κάμποσο καιρό, σε άλλη συνέντευξή του στον Στέλιο Ράμφο, έλεγε χαρακτηριστικά: «Τι πάει να πει όλοι στο Πανεπιστήμιο… Δεν είμαστε όλοι ίδιοι… δεν είμαστε όλοι ίσοι… Και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ…».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten − 4 =