kostas-tzavaras νέα δημοκρατία

«Η πολιτεία πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να μη χαθεί η ζωή κάποιου κρατούμενου» τόνισε, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας. Ανέφερε πως η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου εξηγεί σε ανακοίνωσή της πως έστειλε στις 18 Φεβρουαρίου τα έγγραφα που ζητούσε ο Συνήγορος του Πολίτη από τον Ιανουάριο «ώστε ο κρατούμενος να ασκήσει τα έννομα δικαιώματά του με βάση τον Σωφρονιστικό Κώδικα», αυτά τα έγγραφα που έλεγε χθες η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα ότι δεν έχουν κοινοποιηθεί.
«Το θέμα που τίθεται είναι γιατί δεν προσφεύγει στο Δικαστήριο εκτέλεσης των ποινών για να δούμε ποιο είναι αυτό που πρέπει να ισχύσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας.

Ενδεικτική, όμως, είναι η απάντησή του όταν ρωτήθηκε γιατί  καθυστέρησε σχεδόν δύο μήνες η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής να στείλει τα σχετικά έγγραφα. «Δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι. Εγώ θα ήθελα να γίνει σε συντομότερο διάστημα. Εμένα με ενδιαφέρει αν υπάρχει μια αδικία, η αδικία αυτή να διορθωθεί» ξεκαθάρισε. Πρόσθεσε, δε, ότι «η διόρθωση της αδικίας σε βάρος των κρατουμένων με βάση τον σωφρονιστικό κώδικα ρυθμίζεται από το Δικαστήριο Εκτέλεσης των Ποινών. Εμένα αυτό με ενδιαφέρει. Διαφορετικά αν κάποιος θέλει να εργαλειοποιήσει την ζωή, εγώ δεν συμπορεύομαι» τόνισε.

Κάλεσε, μάλιστα τον Συνήγορο του Πολίτη, να πάρει πρωτοβουλία και να δώσει την δική του άποψη επί του θέματος. Ερωτηθείς για την περίπτωση που η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν έχει δώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ο Κώστας Τζαβάρας απάντησε ότι «αν δεν τα έχει δώσει είναι εκτεθειμένη» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για πολιτική ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty + 20 =