Κορονοϊός: Πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο σε θνησιμότητα η Ελλάδα

Πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο από κορονοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεύτερη στον κόσμο είναι η Ελλάδα, βάσει του κυλιόμενου εβδομαδιαίου μέσου όρου, σύμφωνα με την πλατφόρμα  ourworldindata.org, που συγκεντρώνει από την αρχή της πανδημίας τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στην ΕΕ:

thnisimotita-koronoios

Στον κόσμο:

thnisimotita-koronoios

Τα παραπάνω στοιχεία έχουν θορυβήσει την επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα, στο φόντο της άρσης των περιοριστικών μέτρων, από την Πρωτομαγιά, που αποφάσισε η κυβέρνηση ενόψει τουριστικής περιόδου.

Χαρακτηριστικές είναι οι ανησυχίες που εξέφρασε ο γιατρός – ερευνητής από τις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Τόνισε πως είναι λάθος να θεωρούμε ότι ο κορονοϊός είναι ακίνδυνος σαν τη γρίπη και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τρία πράγματα μέσα στις γιορτές του Πάσχα:

  • να μην μολυνθούν
  • να εμβολιαστούν
  • να κάνουν τεστ ειδικά εάν έχουν σκοπό να πάνε σε συγκεντρώσεις ή να επισκεφθούν ηλικιωμένους.

«Ανησυχώ για το Πάσχα γιατί περιμένουμε έξαρση, όπως έγινε και πέρυσι» σημείωσε μιλώντας στο Mega. «Τα μέτρα έχουν εξαφανιστεί, λέμε ότι είμαστε σε αποκλιμάκωση και είχαμε 82 νεκρούς» επισήμανε.

«Ο ιός είναι εδώ» συνέχισε ο Γ. Παυλάκης εκτιμώντας ότι πέρα από τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και τους θανάτους, τα περισσότερα κρούσματα δεν καταγράφονται. «Ας είναι καλά τα εμβόλια και οι προηγούμενες μολύνσεις, που δεν έχουμε βαριές νοσήσεις» είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό δεν σημαίνει ότι οι καινούργιες μολύνσεις δεν μπορούν να κάνουν προβλήματα. Το long Covid και η χρόνια κούραση, είναι επιπτώσεις μετά την πρώτη και δεύτερη μόλυνση», ανέφερε.

«Ο ιός δεν έχει γίνει και δεν θα γίνει γριπούλα. Έχει επιπτώσεις σε βάθος χρόνου», πρόσθεσε. Μιλώντας για το lockdown στη Σαγκάη, ο Γ. Παυλάκης σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι «οι Κινέζοι είδαν αυτό που έγινε στο Χονγκ Κονγκ, που είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής θανάτων» συμπλήρωσε. «Έπειτα στην κατάταξη είναι η Ελλάδα, λόγω του τελευταίου χαλαρού χειμώνα» υπογράμμισε.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Παγκόσμιος ενεργειακός συναγερμός – Στερεύουν τα αποθέματα πετρελαίου, Στα ύψη οι τιμές

Η παγκόσμια αγορά ενέργειας βρίσκεται σε κλοιό ασφυξίας, αποδεικνύοντας...
00:06:55

Πεκίνο: «Κόκκινο χαλί» και ισχυροί συμβολισμοί στην υποδοχή Τραμπ – Μαζί του και ο Έλον Μασκ

Η Κίνα επέλεξε να «απαντήσει» στις πιέσεις της Ουάσινγκτον...
00:17:49

Σύγκρουση Ανδρουλάκη – Πιερρακάκη στη Βουλή: Στο επίκεντρο η ακρίβεια και η προεδρία του Eurogroup

Μια έντονη αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους εκτυλίχθηκε στη Βουλή...

Παραιτήθηκε με αιχμές από τη Νέα Δημοκρατία η Ιωάννα Γκελεστάθη

Την παραίτησή της από την «κάθε κομματική ιδιότητα» από τη Νέα Δημοκρατία υπέβαλε...

Κλειστή επί διετία η παιδική χαρά στη Χώρα Κυθήρων: Αντιδράσεις για την κατάσταση του χώρου

Στο επίκεντρο της τοπικής επικαιρότητας έρχεται το ζήτημα της...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img