Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Κορονοϊός: Καταποντίζεται ο παγκόσμιος τουρισμός

Κορονοϊός: Καταποντίζεται ο παγκόσμιος τουρισμός

Απώλειες 730 δισ. δολαρίων μέχρι τον Αύγουστο του 2020.

Εφιαλτικά είναι τα νέα για την πορεία του παγκόσμιου τουρισμού την χρονιά που διανύουμε, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού. Σύμφωνα με αυτά, καταγράφηκε ελεύθερη πτώση στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις κατά 70%, τους πρώτους μήνες του έτους, συνέπεια της πανδημίας covid-19.

Η πτώση αυτή αντιπροσωπεύει 700 εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις τουριστών και απώλεια 730 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον παγκόσμιο τουριστικό τομέα, «δηλαδή οκταπλάσιες απώλειες σε σχέση με τις απώλειες που προκάλεσε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2009», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO).

Τις μεγαλύτερες απώλειες (-79%) κατέγραψε η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, καθώς επλήγη πρώτη από την πανδημία. Ακολουθούν η Αφρική και η Μέση Ανατολή (-69%), η Ευρώπη (-68%) και η αμερικανική ήπειρος (-65%).

Η Ευρώπη παρουσίασε μια μικρή ανάκαμψη την καλοκαιρική περίοδο, η οποία όμως ήταν βραχείας διαρκείας, μιας και η έξαρση των κρουσμάτων στο τέλος της θερινής σεζόν, ενεργοποίησε εκ νέου τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Για την καθίζηση του παγκόσμιου τουρισμού, ευθύνονται κατά τον UNWTO, η βραδύτητα ελέγχου της επιδημίας, η έλλειψη συντονισμένης απάντησης μεταξύ διαφορετικών χωρών για την εφαρμογή κοινών πρωτοκόλλων, καθώς και η επιδείνωση της οικονομικής συγκυρίας.

Η ανάκαμψη σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν αναμένεται πριν από το τέλος του 2021.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

16 − 9 =

Exit mobile version