Κορονοϊός-Ελλάδα: 1.496 νέα κρούσματα, 284 διασωληνωμένοι, 17 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.496 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στα 167.549, εκ των οποίων 51,9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 6.073 (3,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 53.600 (61%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 284 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. Οι 202 (71,1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες και 85,6% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.185 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 17 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους .034 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.547 (58,8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Υποτροφίες σε Κυθήριους φοιτητές από τα έσοδα της Κληρονομίας Μαρίας Στάη

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα χορηγήσει κατά...

Τα Καλογέρια, οι βολβοί και ο Λινναίος

Στα Κύθηρα και όχι μόνον, η λαϊκή  ονομασία «καλογέρια»...
00:26:01

Εγκαινιάστηκαν οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στα Φριλιγκιάνικα Κυθήρων

Σε γιορτινό και αναστάσιμο κλίμα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή του...

Σχετικά με την επαναλειτουργία του Γηπέδου Λειβαδίου και τον περιβάλλοντα χώρο

Στην προσπάθειά μας να επαναλειτουργήσουμε το γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά...
00:01:29

Αποκάλυψη «σημαντικών» εγγράφων για τα… UFO προαναγγέλλει ο Τραμπ

«Βρήκαμε πολλά, πολύ ενδιαφέροντα έγγραφα, οφείλω να πω, και...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img