Κορωνοϊός: «Έκρηξη» με 3.593 κρούσματα – 8 θάνατοι

Αρνητικό ρεκόρ 98 ημερών στα κρούσματα - Στους 142 οι διασωληνωμένοι

πιβεβαιώθηκαν οι φόβοι καθώς σημειώθηκε νέα μεγάλη αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 3.593 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τις 20 Απριλίου και τις 3.789 μολύνσεις.

Άλλοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν κατά 5 και ανέρχονται σε 142.

Παράλληλα έγιναν 153 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Συνολικά έγιναν 97.664 τεστ (17.589 μοριακά και 80.075 rapid).

test 26

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.593, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 482.145 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 124 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.343 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.911 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 142 (59.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.794 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 153 (ημερήσια μεταβολή -3.16%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 162 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

00:02:56

Στο πλευρό των κατοίκων της Κυψέλης ο Δούκας για τις ζημιές από το Μετρό

Η κίνηση του δημάρχου έρχεται μετά τις έντονες ανησυχίες...

Στη φυλακή το ζευγάρι των γιατρών για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

την φυλακή οδηγείται το ζευγάρι των γιατρών μετά τις...

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να στείλουν πελώρια ποσότητα βομβών στο Ισραήλ (Τύπος)

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζεται να...

Κύθηρα: 30 χρόνια εθελοντικής αιμοδοσίας – Περίπου 3.000 μονάδες αίματος και πάνω από 1.000 ασθενείς

Τριάντα χρόνια συνεχούς δράσης συμπληρώνει ο Σύλλογος Αιμοδοτών Κυθήρων...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img