Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Κορονοϊός – Αρκουμανέας: Πιθανόν τετραψήφια σήμερα τα κρούσματα

Κορονοϊός – Αρκουμανέας: Πιθανόν τετραψήφια σήμερα τα κρούσματα

Για πιθανό τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

panagiotis-arkoumaneas

Τους φόβους του για πιθανή εκτόξευση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σε τετραψήφιο νούμερο για σήμερα, Τρίτη, 02/02, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, και ακριβώς γι’ αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα», σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα, ο γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, εξέφρασε την εκτίμηση για επιβολή σκληρού lockdown, προκειμένου η κατάσταση να μην ξεφύγει και εξελιχθεί σε χιονοστιβάδα. Μιλώντας στο Open TV, ο κος Παυλάκης ξεκαθάρισε πως κατά την άποψή του, δεν θα έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία και παρουσιάστηκε υπέρμαχος ενός αυστηρού lockdown.

Με την Αττική να καταγράφει πλέον σε ημερήσια βάση τα μισά κρούσματα της περιφέρειας, το εφιαλτικό σενάριο του ολικού εκτροχιασμού είναι πλέον φανερό, με τον κο Παυλάκη να εκφράζει την βεβαιότητα ότι το τρίτο κύμα είναι πλέον γεγονός. Χρειάζεται σκληρή καραντίνα. Το ακορντεόν δεν αποδίδει, φέρνει κούραση και σύγχυση» τόνισε ο κ. Παυλάκης.

Ταραντίλης: Δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, σε παρουσία του στον ΣΚΑΪ, απέκλεισε το ενδεχόμενο ολικού lockdown στην παρούσα φάση, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται «εβδομάδα – εβδομάδα», με το δεδομένο ότι η πανδημία εξελίσσεται σαν ένα δυναμικό φαινόμενο που απαιτεί αποφάσεις που θα λαμβάνονται με μεγάλη συχνότητα.

«Σήμερα που μιλάμε δε θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια» υπογράμμισε ο Χρήστος Ταραντίλης.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

9 + 2 =

Exit mobile version