anastoli-forologias

Κοντά στην απόφαση για αναστολή της φορολογίας στη βενζίνη είναι ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, όπως δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

Ο Μπάιντεν είπε ότι η απόφαση για αναστολή του  μπορεί να είναι θέμα λίγων ημερών καθώς οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές τιμές της βενζίνης.

«Ελπίζω να λάβω μία απόφαση που θα βασίζεται στα στοιχεία που έχω ζητήσει έως το τέλος της εβδομάδας», υπογράμμισε.

Γέλεν: Η αναστολή του φόρου μέσο για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν. Μιλώντας στο Τορόντο, μετά τη συνάντηση που είχε με την Καναδή ομόλογό της, η Γέλεν είπε ότι η αναστολή του φόρου στη βενζίνη πρέπει να εξεταστεί ως ένας τρόπος για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, ακόμη και αν «δεν είναι τέλειος» και πιθανόν να μην οδηγήσει στο να περάσει όλη η μείωσή του στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις, είπε, το θετικό αποτέλεσμα για τους καταναλωτές θα είναι μεγαλύτερο, αν ανασταλεί η φορολογία που επιβάλλουν οι Πολιτείες, η οποία είναι υψηλότερη από την ομοσπονδιακή φορολογία των 18,4 σεντς ανά γαλόνι βενζίνης και 24,4 σεντς για το ντίζελ.

Οι υψηλές τιμές των καυσίμων αποτελούν «σημαντικό βάρος για τα αμερικανικά νοικοκυριά», είπε η Γέλεν. Μία αναστολή του φόρου, «αν και δεν είναι κάτι τέλειο, είναι κάτι που πρέπει να εξετασθεί» για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, πρόσθεσε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen − nine =