Ηλίας Νικολακόπουλος: “Διπλές” εκλογές Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο

Μιλώντας στην “Εποχή”, ο εκλογολόγος και πολιτικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τη μάχη εναντίον του κορονοϊού.

Αναλυτικά τονίζει: “Ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε πολύ να φτιάξει μια εικόνα «κανονικότητας», σχεδόν σαν να μη συμβαίνει τίποτα, και πως το εμβόλιο θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα. Είναι σαφές πως η κυβέρνηση βρέθηκε απολύτως απροετοίμαστη και τώρα είναι αντιμέτωπη με την απόλυτη αποτυχία. Δούλευε σε ένα σενάριο πως δεν θα υπάρχει δεύτερο κύμα και τώρα δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα από τον Γενάρη και ταυτόχρονα πώς δεν θα διευρύνει το χρέος. Ποντάρει, λοιπόν, στο να κρατήσει στοιχειωδώς όρθια την οικονομία και στηρίζεται στο εμβόλιο, ώστε να βγει στο ξέφωτο του καλοκαιριού.

Δεν ξέρω δε καθόλου πόσο πετυχημένη θα είναι η εκστρατεία του εμβολιασμού, καθώς η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως δεν έχει επιχειρησιακές ικανότητες. Νομίζω ότι η κυβέρνηση ροκανίζει το χρόνο και παίρνει μια παράταση για να μπορεί να πει το καλοκαίρι «εγώ σας έσωσα». Και ας έχουν μείνει μόνο ερείπια. Αρκεί να μπορεί να πάει σε διπλές εκλογές, Σεπτέμβρη και Οκτώβρη. Επομένως, αυτή τη στιγμή την ενδιαφέρει να μην βρεθεί αντιμέτωπη με μια καταστροφή, σε υγειονομικό και σε οικονομικό επίπεδο.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει μια καταστροφή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους. Καταστροφή θα είναι και ένας ανεξέλεγκτος αριθμός θανάτων και μια οικονομική καταβύθιση. Είναι προφανώς σε μια αμυντική θέση η κυβέρνηση, διότι έχει κάνει τεράστια σφάλματα στο θέμα της πανδημίας και για αυτό της βγαίνει επιθετικότητα προς την αντιπολίτευση. Και παράλληλα προσπαθεί να φτιάξει μια εικονική πραγματικότητα, μέσω της λύσης του εμβολίου. H κυβέρνηση πουλάει το εμβόλιο, πριν καν έρθει. Πρόκειται για ακραία χυδαιότητα”.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ηλίας Νικολακόπουλος κατέγραψε τους λόγους για τους οποίους δεν είναι σε θέση να ενσωματώσει την όποια κυβερνητική φθορά.

Μεταξύ άλλων είπε: “Όπως φαίνεται έχει αρχίσει η φθορά της κυβέρνησης, κυρίως στο ζήτημα της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παγιώνεται σε ένα ποσοστό αντίστοιχο των ευρωεκλογών του 2019, δηλαδή στο 25%. Μοιάζει, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει ενσωματώσει πραγματικά τα κέρδη που κατέγραψε μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Και γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο να έχει κέρδη από τη φθορά της κυβέρνησης και του ΚΙΝΑΛ.

Από την εκλογική του ήττα το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ, πορεύεται με μια μεγάλη αμηχανία. Τώρα αρχίζει να αρθρώνει κάποιο λόγο. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στην πρώτη φάση της πανδημίας, δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Είχαμε πολλές φωνές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, έχει παγιδευτεί στο συνέδριο που θα γινόταν, και το οποίο τροφοδότησε εσωτερικές ομαδοποιήσεις, οι οποίοι τον εμπόδισαν να έχει μια καθαρή φωνή για την περίοδο που διανύουμε. Ακόμα δεν τον βλέπω να έχει βρει το βηματισμό του. Ούτε να έχει υπερβεί τις εσωκομματικές ομαδοποιήσεις”.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Έφυγε από τη ζωή η Μαρινέλλα

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή η...

Περί της αύξησης του Κατώτατου Μισθού

Μεγάλη επικοινωνιακή καταιγίδα για την μεικτή αύξηση του 4,5%...

Εργαστήριο site-specific performance & artist residency στη λίμνη Καϊάφα

Ένα ξεχωριστό τετραήμερο εργαστήριο καλλιτεχνικής έρευνας και πρακτικής, με...
00:00:00

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Με ομιλίες Παπανδρέου και Βενιζέλου η 2η μέρα – Το πρόγραμμα εργασιών

Στη δεύτερη μέρα του 4ου Τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ,...

Ιερα Μητρόπολη Κυθήρων: Σύναξη της Σχολής Γονέων και Κηδεμόνων

Τό Σάββατον 28 Μαρτίου 2026 στό Πνευματικό Κέντρο Ποταμοῦ καί τήν Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 στό Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img