Σάβ, 10 Μαΐ 2025
22.7 C
Cythera

Η φρεγάτα «Ύδρα» έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs στον Κόλπο του Άντεν

Εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων που απείλησαν εμπορικό πλοίο έβαλε η φρεγάτα «Ύδρα» στον Κόλπο του Άντεν. Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΕΡΤΝewsΔημήτρης Θωμάς, νωρίς τα ξημερώματα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, προφανώς προερχόμενα από τους Χούθι, πετούσαν στon Κόλπο του Άντεν και απειλούσαν διερχόμενο εμπορικό πλοίο. Η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» βρισκόταν στην περιοχή και άνοιξε πυρ με το πρωραίο πυροβόλο των 5 ιντσών που διαθέτει για να προστατέψει το εμπορικό πλοίο. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που το απειλούσαν αποχώρησαν, απομακρύνθηκαν και έτσι έληξε αυτό το επεισόδιο. Η ελληνική φρεγάτα που συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες» συνεχίζει κανονικά την πορεία της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η φρεγάτα «Ύδρα» στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον 2 Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν. Η φρεγάτα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Σημειώνεται ότι η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» αποτελεί μέρος μιας ναυτικής ομάδας της ΕΕ στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδες», η οποία αποσκοπεί στη διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, ιδίως για τα εμπορικά πλοία, στην περιοχή όπου πολυάριθμες επιθέσεις των Χούθι έχουν ως στόχο διεθνή εμπορικά πλοία από τον Οκτώβριο του 2023.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Aqua Jewel – Δρομολόγια Καλοκαιριού 2025

Το Aqua Jewel συνδέει τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, την...
00:58:34

Ελεύθερα Κύθηρα: Παρουσίαση για την πολεοδομική ιστορία και τις νέες ρυθμίσεις στον Ποταμό

Μια σημαντική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Ποταμού...

Ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια του Aqua Jewel για το 2025

Το πλοίο Aqua Jewel, που συνδέει τον Πειραιά με...

«Πρόσεξε μην νυχτωθείς εις την Παλαιόχωρα: μια κυθηραϊκή εμπειρία»: Πρεμιέρα στο Θέατρο Άβατον

Το πρωτοποριακό ηχητικό έργο «Πρόσεξε μην νυχτωθείς εις την...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img