grigoris-gerotziafas

Την αναγκαιότητα ενός καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού, επισήμανε ο καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας. Ο κ. Γεροτζιάφας ζήτησε αυστηροποίηση των ποινών -ενόψει και του πέμπτου πανδημικού κύματος το οποίο θεωρεί βέβαιο- με επιβολή τέτοιων προστίμων, που θα αποτρέπουν ακόμα και τους οικονομικά ευκατάστατους αρνητές του εμβολίου από το να «ξεφύγουν».

«Δεν ξέρω αν οι ποινές θα είναι απλά στο φορολογικό κομμάτι ή στο να γίνει η ζωή δύσκολη όσων δεν εμβολιάζονται και αυτό το λέω πολύ σχηματικά, ξέροντας ότι θα προκαλέσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεροτζιάφας. «Πρέπει όμως οι ποινές να είναι τόσο αυστηρές, ώστε να μην δίνουν το περιθώριο σε κάποιον να ξεφύγει, ούτε όταν έχει την οικονομική δυνατότητα», συμπλήρωσε.

«Δεν είναι δυνατόν να καταστρέψουμε τις κοινωνίες μας, για χάρη ενός 10%-20% ανοήτων. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Δεν θα καθόμαστε να παίζουμε με τις δήθεν ευαισθησίες των μεν ή με τις ψευδο-ελευθερίες των δε», ανέφερε ο καθηγητής Αιματολογίας, ο οποίος μιλούσε στην πρωινή εκπομπή του OPEN, “Τώρα, ό,τι συμβαίνει”. Ο κ. Γεροτζιάφας, μάλιστα, συνέστησε το μέτρο της υποχρεωτικότητας να εφαρμοστεί από την ηλικία των 12 ετών.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten + two =