glyka-nera-epaize-theatro-mexri-telous

Ο φόβος της Καρολάιν όταν μιλούσε στην ψυχολόγο για το αν μπορούσε να την ακούσει ο σύζυγός της. Η ρήξη ανάμεσα στο ζευγάρι, η επιθυμία της νεαρής κοπέλας να φύγει. Και οι κακές σχέσεις της με την οικογένεια του συζύγου της. Όλα δείχνουν πως η δολοφονία στα Γλυκά Νερά ήταν ένα έγκλημα πολύ καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο. Και ο φόνος του σκυλιού, μια τιμωρητική πράξη.

Προς αυτή την κατεύθυνση συγκλίνουν οι μέχρι τώρα έρευνες: Πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν σκότωσε μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά την Κάρολαϊν «εν βρασμώ». Αλλά είχε σχεδιάσει τη δολοφονία. Είχε δικαιολογήσει την πράξη του στο μυαλό του. Και φρόντισε να τιμωρήσει το θύμα του και σκοτώνοντας το αγαπημένο της σκυλί.

Είχε «στήσει» με κάθε λεπτομέρεια και το πώς θα «θωράκιζε» τον εαυτό του από τις υποψίες σε βάρος του. Προσπαθούσε με κάθε τρόπο να χειραγωγήσει τους συνομιλητές του. Να παρουσιάζει τον εαυτό του σαν θύμα που είχε χάσει την αγαπημένη του.

Ήταν 17 Ιουνίου, η κομβική μέρα για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας στα Γλυκά Νερά. Είναι η μέρα που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έδινε την μεγαλύτερη παράστασή του: η μέρα που αγκάλιασε τη χαροκαμένη μητέρα της Καρολάιν. Στιγμές πριν τον πάρουν από το νησί οι αστυνομικοί.

Σαν να ένιωθε πως ο χρόνος του τελειώνει, ο 33χρονος συζυγοκτόνος, λίγες μέρες πριν πάει στην Αλόννησο, έλεγε σε πρόσωπα με τα οποία συνομιλούσε πως φοβόταν να πάει στο νησί. Πως φοβόταν τους κατοίκους του νησιού αλλά όχι την πεθερά του. «Η πεθερά μου είναι μαζί μου», έλεγε για τη γυναίκα από την οποία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, απαίτησε να πληρώσει το φέρετρο της κόρης της!

Το ζευγάρι των Γλυκών Νερών και η σύμβουλος ψυχικής υγείας

Η Καρολάιν, στην τελευταία τους συνεδρία τον Φεβρουάριο, είχε αποκαλύψει στη σύμβουλο ψυχικής υγείας, ότι ήθελε να εγκαταλείψει τον άνθρωπο που τελικά της στέρησε τη ζωή. Η ρήξη ανάμεσά τους έμοιαζε μη αναστρέψιμη.

«Δεν υπήρχε καμιά ερωτική σχέση μεταξύ τους από το περασμένο φθινόπωρο. Και υπήρχε όξυνση που μεγάλωνε κάθε ημέρα». Αναφέρουν οι δυο άνθρωποι που γνωρίζουν την υπόθεση και σημειώνουν πως το πρόβλημα δεν ήταν οι ψυχολογικές μεταπτώσεις της Καρολάιν λόγω της εγκυμοσύνης της αλλά «υπήρχε πιθανόν άλλος λόγος».

Από τα κινητά του θύματος της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά αλλά και του θύτη, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία. Πως ρήξη δεν υπήρχε μόνο στο εσωτερικό του ζευγαριού, αλλά και αρνητική στάση της Καρολάιν προς την οικογένεια του συζύγου της. «Τους απέδιδε ότι αδιαφορούσαν για εκείνη και ότι απέφευγαν να βοηθήσουν οικονομικά», αναφέρεται.

Και κατά τα όσα συμπληρώνουν οι δυο πηγές, «η σύγκρουση οδήγησε στο προφανώς προμελετημένο έγκλημα. Και στην εντυπωσιακή σκηνοθεσία για υποτιθέμενη επιδρομή ληστών» στο σπίτι στα Γλυκά Νερά. Οι δυο άνθρωποι που μίλησαν στο Βήμα θεωρούν πως ο συζυγοκτόνος «είναι φανερό ότι είχε δικαιολογήσει απόλυτα στο μυαλό του τη δολοφονία της Καρολάιν. Προχώρησε σε μια τιμωρητική ενέργεια σε βάρος της γυναίκας του. Σκοτώνοντας και το σκυλί της, όχι μόνο προκειμένου να μιμηθεί μια παρόμοια ληστρική επίθεση στο Αλεποχώρι. Αλλά και γιατί ήξερε πόσο το αγαπούσε η σύζυγός, που το είχε πάρει από κουτάβι. Ήταν μια πρωτοφανής επίδειξη μίσους εναντίον της πρώην αγαπημένης του και μια εγκληματική εκτόνωση άνευ προηγουμένου».

Η ψυχολόγος ξεσκέπασε το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, το ρήγμα στις σχέσεις της Καρολάιν με τον πιλότο υπήρχε τουλάχιστον τους τελευταίους 16 μήνες. Ενώ από τον Ιούλιο του 2020 η 20χρονη είχε πει στον σύζυγό της ότι ήθελε να φύγει από το σπίτι. Σύμφωνα με διαγραμμένο ηλεκτρονικό κείμενο που ανασύρθηκε.

Όπως, άλλωστε είπε στο o Bασίλης Λαμπρόπουλος, οι προστριβές του ζευγαριού ξεκίνησαν με την εγκυμοσύνη της κοπέλας.

Η Καρολάιν ήθελε διαρκώς να χωρίσει τον σύζυγό της και αυτό το είχε αναφέρει και στην τελευταία συνεδρία. Στις 4 Φεβρουαρίου 2021 με την Ελένη Μυλωνοπούλου. Από τη στιγμή που σταμάτησαν τις συνεδρίες, η κατάσταση γινόταν όλο και χειρότερη.

«Όταν βρισκόταν χωρίς την εποπτεία του συζύγου της, που περίμενε σε διπλανό χώρο, προχωρούσε σε εκμυστηρεύσεις, ρωτώντας ταυτόχρονα “αν μπορεί να ακούγονται όσα λέει”. Σπεύδοντας όμως μετά να ενημερώσει τον σύζυγό της για ορισμένες από τις αναφορές της. Ώστε να μη συγκεντρώσει την οργή του. Ήταν φανερό ότι ήθελε να ελέγχει πλέον κάθε κίνησή της».

Η κατάθεση της ψυχολόγου ήταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκείνη που προκάλεσε τη ρωγμή στο «παραμύθι» του 33χρονου συζυγοκτόνου. Το ζευγάρι ξεκίνησε τις συνεδρίες τον Οκτώβριο 2020 και έκανε περίπου 15 επισκέψεις πριν σταματήσει τον Φεβρουάριο του 2021. Η Ελένη Μυλωνοπούλου φαίνεται να είχε ανταλλάξει με το ζευγάρι. Το τελευταίο, στις 4 Φεβρουαρίου από το κινητό της Καρολάιν, με το οποίο ενημερωνόταν πως «όλα πηγαίνουν πλέον καλά». Και αυτό, λίγα 24ωρα αφού περιέγραφε με μελανά χρώματα τη σχέση της με τον σύζυγό της και είχε αποκαλύψει πως ήθελε διαζύγιο.

Όταν έγινε γνωστό ότι η ψυχολόγος κατέθεσε, ο Αναγνωστόπουλος είχε επιχειρήσει να ειρωνευτεί όσα ακούγονταν. Αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε τηλεφωνήσει στην ψυχολόγο για να μάθει «αν έχει πράγματα να καταθέσει στην αστυνομία και τί προτίθεται να πει».

Οι επόμενες ημέρες του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Και όλα αυτά ενώ έρχεται στο φως ακόμη μια αποκάλυψη: σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήθελε να προχωρήσει κανονικά, και σαν να μη συμβαίνει τίποτα, στην ανέγερση οικοδομής στο οικόπεδο που είχε αγοράσει στο Πικέρμι.

Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της Κάρολαϊν… Ο 33χρονος συνέχισε τα ραντεβού και τις επαφές του για την κατασκευή ενός προκάτ σπιτιού. Και σε ένα από τα ραντεβού είχε πάει μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος είναι αρχιτέκτονας.

Άνθρωποι που τον συνάντησαν, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως μπορούσε να έχει το μυαλό του στην κατασκευή του σπιτιού μετά τη δολοφονία της συζύγου του. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, όταν κάποιος από τους ανθρώπους που τον είδε τόσο ψύχραιμο, τον ρώτησε, εκείνος απάντησε πως «ήταν επιθυμία της Καρολάιν».

Ξαφνικά, προέκυψε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η κατασκευή του σπιτιού. Γιατί στο συγκεκριμένο σημείο του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου δεν έχουν διευθετηθεί τα ρέματα και δεν μπορούν να δοθούν υψόμετρα. Ωστε να φανεί που ακριβώς θα γίνει η πλατφόρμα για να στηθεί το σπίτι.

Τότε, ο συζυγοκτόνος, ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Και να κάνουν οι υπεύθυνοι του έργου ό,τι μπορούν γιατί θέλει να μετακομίσει σύντομα στο νέο σπίτι και να φύγει από το ενοίκιο. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε τόσο ο 33χρονος δολοφόνος έλεγε στους συνομιλητές του, σαν να ήθελε να τους πείσει: «Είμαι καλός άνθρωπος».

ΠΗΓΗdiakopes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × three =