Λάβρος κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίστηκε ο πρώην πλέον ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, μετά τη σημερινή διαγραφή του, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι εκθέτει και ότι δυσφημεί τη χώρα.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κύρτσος, σε συνέντευξή του στο Flash TV, αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis τόνισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «δυσφημεί τη χώρα διότι ενώ κερδίσαμε τις εκλογές καταγγέλλοντας το σκάνδαλο της Novartis, δεν στράφηκε κατά της Novartis, δεν διεκδικεί αποζημιώσεις και έχουμε φτάσει στο σημείο να γελοιοποιούμαστε διεθνώς διότι η Novartis πληρώνει αποζημιώσεις στις ΗΠΑ, για τις εμπορικές πρακτικές που εφάρμοσε στην Ελλάδα και άλλες χώρες και η επίσημη Ελλάδα δεν ασχολείται με τη ζημιά που μας έκανε η Novartis».

Ο ίδιος συνεχίζοντας την επίθεση προς τον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι με την απόφαση Μητσοτάκη για διαγραφή του στην ουσία εκτίθεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός γιατί «είναι σαν να δέχεται την ενοχή του ότι κυνηγάει δημοσιογράφους, ότι έχει κουκουλώσει το σκάνδαλο Novartis και δεν δέχεται την άλλη άποψη του ευρωβουλευτή του κόμματός του».

«Μου κάνει εντύπωση ότι το σκεπτικό είναι ότι συνωμοτώ κατά της χώρας διεθνών για το θέμα της Novartis», σημείωσε το ίδιος σχολιάζοντας τη διαγραφή του και έκανε λόγο για «πολιτικό ναρκοπέδιο» στο οποίο μπήκε μόνος του ο Κ. Μητσοτάκης.

Σε σχέση με το ίδιο σκάνδαλο, ο Γ. Κύρτσος δήλωσε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ότι «δεν φτάνει που εγκατέλειψε την προσπάθεια εξυγίανσης αλλά στράφηκε δικαστικώς κατά των δύο δημοσιογράφων και της Τουλουπάκη και οι πληροφορίες που έχω από την ΕΕ  είναι ότι αυτά δεν περνάνε στην ΕΕ. Θεωρούνται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου»

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τα ευρωπαϊκά δημοσιεύματα που ασχολήθηκαν με το ίδιο θέμα, όπως αυτού του Arte, σημειώνοντας ότι αυτά δίνουν «μια ιδιαίτερα αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση και την Ελλάδα. Επομένως ο Μητσοτάκης εκθέτει τη χώρα και μου κάνει πάσα την έκθεση της χώρας για την οποία ευθύνεται. Του την επιστρέφω λοιπόν».

Αναφορικά με το πολιτικό του μέλλον, ο Γ. Κύρτσος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ιδρύσει κάποιο κόμμα, ούτε να προσχωρήσει σε κάποιο άλλο. Παράλληλα προειδοποίησε την ηγεσία της ΝΔ «που μπορεί να θεωρεί υπερβολική την κριτική» του ότι «πλέον θα είμαι πιο αυστηρός και πιο ολοκληρωμένος στις παρεμβάσεις μου».

Ο ίδιος τόνισε ότι θα συνεχίσει την κριτική του για τη πανδημία όπως κάνει εδώ και 15 μήνες καθώς «θρηνούμε περισσότερους από ότι πρέπει» καθώς «θα μπορούσαμε να σώσουμε πολλούς». Αναφερόμενος στην οικονομία πρόσθεσε ότι «πηγαίνουμε χάλια, ιδιαίτερα για τους μη προνομιούχους και τους φτωχούς».

«Αν διαβάσετε τις δημοσκοπήσεις, ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος στα οικονομικά και στην πανδημία» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ και τόνισε ότι θα συνεχίσει να ασκεί κριτική νιώθοντας πλέον πιο ελεύθερος σημειώνοντας ότι «Έχω λαϊκή εντολή μέχρι τον Ιούνιο του 2024 επομένως η πολιτική ζωή είναι μπροστά μας»

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Γ. Κύρτσος εξηγώντας για ποιο λόγο έγινε «πρωταθλητής στο Twitter», αναφερόμενος στις πολλές αναρτήσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της ημέρας, δήλωσε ότι έχει αποκλειστεί από τη δημόσια τηλεόραση και από τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, λόγω της κριτικής που ασκεί στην κυβέρνηση.

«Επομένως ένας από τους λόγους που έγινα πρωταθλητής του Twitter ήταν για να σπάσω τον αποκλεισμό μου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fifteen − 7 =