Για το ότι προσπαθεί να «αποδράσει και να χρεώσει αυτή του την κίνηση στην αντιπολίτευση», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η πρώην βουλεύτρια Α’ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά.

Η κα Γεννιά, μιλούσε στην κάμερα του Adelin FM και στην Γιώτα Πολίτη, στο περιθώριο της ανοιχτής εκδήλωσης της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φρατσίων, την Τετάρτη, 29 Ιουνίου.

Στις δηλώσεις της, η κα Γεννιά υπογράμμισε ότι η χώρα οδηγείται πλέον σε εκλογές, «λόγω των αδιεξόδων που δημιούργησε ο κ. Μητσοτάκης τα 3 τελευταία χρόνια». Αναφέρθηκε στην πολύπλευρη κρίση που πλήττει τον τόπο (υγεία, ακρίβεια, ενέργεια), την οποία συνόψισε ως «κρίση θεσμών και δημοκρατικό έλλειμμα στη λειτουργία της κυβέρνησης και της Βουλής».

Τα λάθη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Τρόικα και τα 37 δις που δόθηκαν στους “αρίστους”

Η κα Γεννιά παραδέχτηκε πως έγιναν λάθη κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λάθη που εν πολλοίς οφείλονται στην «μέγγενη της Τρόικας» εκείνα τα χρόνια. Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να βοηθήσει τα χαμηλά στρώματα και πως παρέδωσε καλύτερα δημοσιονομικά από αυτά που παρέλαβε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα 37 δις που άφησε στα ταμεία το 2019, χρήματα που, όπως είπε, μοιράστηκαν στους “αρίστους” και στα «Πετσοκάναλα», ώστε «να ελέγχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον Τύπο και τα ΜΜΕ».

Η κανονικότητα θα επανέλθει μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην συνέχεια, η κα Γεννιά εξέφρασε την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές, καθώς, όπως ανέφερε, είναι πλέον πεποίθηση στον Έλληνα πολίτη ότι «μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επανέλθει η κανονικότητα στον τόπο». «Αν αυτό δεν γίνει (σ.σ. η επίτευξη αυτοδυναμίας), θέλω να πιστεύω ότι τα κόμματα του προοδευτικού τόξου θα αναλάβουν την ευθύνη να διώξουν αυτήν την κυβέρνηση που έχει κάνει τόσο κακό», συμπλήρωσε.

Κερδισμένος ο Ερντογάν, καμία παρέμβαση από Μητσοτάκη – Δένδια για Turkaegean, λείπει ο Κοτζιάς

Σχολιάζοντας τις διεθνείς εξελίξεις, με έμφαση στα ελληνοτουρκικά, η κα Γεννιά έκανε λόγο για έναν «κερδισμένο Ερντογάν» στην πρόσφατη διελκυστίνδα για την είσοδο Σουηδίας – Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ χαρακτήρισε «παράνομο» το λογότυπο “Turkaegean”, το οποίο, όπως είπε, «καταργεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» και για το οποίο δεν έγινε καμία παρέμβαση από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Εξωτερικών. Κατέληξε, μάλιστα, λέγοντας πως «την εξωτερική πολιτική, πρέπει να την χειρίζονται πατριώτες, με ψυχραιμία και γνώση», χαρακτηρίζοντας τον Νίκο Κοτζιά, «έναν από τους καλύτερους υπουργούς των Εξωτερικών» που είχε η χώρα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

13 − three =