Ένα ακραίο περιστατικό βίας σημειώθηκε στην Κρήτη πριν από κάποιο διάστημα. Όσα συνέβησαν περιέγραψε ο ποινικολόγος Γιάννης Μαρακάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Open, τονίζοντας πως «δεν νοείται αυτό το οποίο συνέβη. Μετά το έγκλημα με το βιτριόλι, δεν έχουμε δει πιο απόκοσμη επίθεση ανθρώπου προς άνθρωπο και μάλιστα αγνώστου».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, «ένας 22χρονος επιτέθηκε σε έναν 47χρονο επειδή νόμιζε – μετά την έξοδό του από ένα καφενείο το βράδυ των Φώτων – ότι τον στραβοκοίταξε. Του απηύθυνε τον λόγο, λέγοντάς του “τι με θωρείς” και “γιατί με θωρείς έτσι;”. Ο 47χρονος δεν έδωσε σημασία, θεώρησε ότι ο άλλος ψάχνεται για καβγά και προχωρώντας για το αυτοκίνητό του δέχτηκε επίθεση από πίσω. Πήγε να του βγάλει τα μάτια πισώπλατα. Έβαλε τα δυο του δάχτυλα από κάθε χέρι μέσα στα μάτια του.

Δέχεται την πρώτη επίθεση ο 47χρονος, πέφτει κάτω τραυματισμένος και στα δύο μάτια. Στη συνέχεια εμπλέκονται και οι υπόλοιποι γιατί ο άλλος είχε φίλους μαζί. Πάνε να τον απομακρύνουν. Ο άλλος μόλις ελευθερώνουν τα χέρια του του ξαναεπιτίθεται στο αριστερό μάτι και μετά από λίγο – αφού δεν τα είχε καταφέρει – σήκωσε έναν σιδερολοστό, πήγε να επιτεθεί στον 47χρονο. Σκόνταψε ο 47χρονος και γλίτωσε από τον σιδερολοστό και χτύπησε με τον σιδερολοστό ο 22χρονος έναν από τους φίλους του, ο οποίος βρισκόταν δίπλα του. Τον χτύπησε στο κεφάλι, έκανε 40 ράμματα ο άνθρωπος.

Και μόλις ελευθερώθηκε από όλη αυτή την αναμπουμπούλα που έχει καταστρέψει μια παρέα, πήγε και αποτελείωσε τον 47χρονο, βγάζοντάς του το μάτι. Σε ποια χώρα τα έχουμε ξαναδεί αυτά;».

Τι λέει το θύμα της επίθεσης – «Το μάτι έχει χαθεί, τέλος! Δεν υπάρχει ελπίδα»

Ο κ. Νίκος, το θύμα της επίθεσης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό και σημείωσε για το σοκαριστικό περιστατικό που βίωσε: «Έχω μεγάλο πρόβλημα πώς θα συνεχίσω από εδώ και πέρα. Παίρνω κάποια αγωγή. Μου λένε οι γιατροί ότι πιθανόν να επηρεάσει και το άλλο μάτι. Προσπαθώ να συνεχίσω τη ζωή μου με τα καινούργια δεδομένα.

Το μάτι έχει χαθεί, τέλος! Δεν υπάρχει ελπίδα. Τώρα κοιτάμε να γλιτώσουμε και το άλλο».

Όπως είπε ακόμη, «δεν γνώριζα κανέναν από αυτούς. Πιθανόν είχαν πιει και έγινε όλο αυτό».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, «υπάρχει καταγεγραμμένο βίντεο από δυο κάμερες από παρακείμενο κατάστημα και όλο αυτό το υλικό το έχουν επεξεργαστεί η εισαγγελία. Είναι καταγεγραμμένο όλο το περιστατικό από την αρχή μέχρι το τέλος».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × one =