Επί ποδός βρέθηκε η ουκρανική πρεσβεία στην οδό Στεφάνου Δέλτα στην Αθήνα λίγο μετά τις 12μιση το μεσημέρι, έπειτα από ειδοποίηση για ματωμένο φάκελο ο οποίος στάλθηκε ταχυδρομικά και εντοπίστηκε από φύλακα εκτός κτηρίου.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας ενημέρωσε την ΕΛΑΣ και στο σημείο έσπευσαν ομάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών για να διεξάγουν τους απαραίτητους ελέγχους και να περισυλλέξουν τον φάκελο με τα αίματα. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν πρόκειται για αίμα ζώο ή ανθρώπου, αναφέρουν οι αρχές.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η ασφάλεια της βορειοανατολικής Αττικής, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα αρκετές πρεσβείες και προξενεία της Ουκρανίας στην Ευρώπη, έχουν λάβει «ματωμένα» πακέτα που περιέχουν μάτια και όργανα ζώων. Πρόκειται για τις πρεσβείες της Ουκρανίας σε Ουγγαρία, Ολλανδία, Πολωνία και Ιταλία καθώς και τα προξενεία σε Νάπολη, Κρακοβία στην Πολωνία και στο Μπρνο της Τσεχίας.

Η Ουκρανία έχει κάνει λόγο για εκστρατεία εκφοβισμού. Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την αποστολή των «ματωμένων φακέλων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 − 7 =