Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Ευστράτιος Χαρχαλάκης: «Ζητώ την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας»

Ευστράτιος Χαρχαλάκης: «Ζητώ την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας»

Έκοψε την πίτα της παράταξης «Καινούργια Μέρα» ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης ο οποίος ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητα για τον Δήμο Κυθήρων. Η εκδήλωση έγινε στο εστιατόριο «Πιέρρος» στο Λιβάδι το Σάββατο 11.02.2023.

Διαβάστε το κείμενο της ομιλίας του Δημάρχου:

Φίλες και φίλοι,
Μετά από σχεδόν 3 χρόνια πανδημίας και περιορισμών, βρισκόμαστε σήμερα πάλι όλοι μαζί για να ανταλλάξουμε ευχές για τη νέα χρονιά και να θέσουμε μαζί τους στόχους του 2023, ενός έτους εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για την αποψινή σας παρουσία. Μια παρουσία που εγγυάται ότι το έργο που ξεκινήσαμε το 2014 θα συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια.
Την 1η Σεπτεμβρίου 2014, με τη στήριξή σας, κληθήκαμε με τους συνεργάτες μου να διοικήσουμε το Δήμο μας. Παραλάβαμε έναν ετήσιο Προϋπολογισμό απόλυτα διεκπεραιωτικό, που μετά βίας υπερέβαινε τα 6 εκατομμύρια ευρώ και στόχο είχε να καλύψει μόνο τις μισθοδοσίες και τις βασικές ανάγκες του Δήμου όπως οι λογαριασμοί ρεύματος και τηλεφώνου. Με καμία χρηματοδότηση από εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το ΠΔΕ και το ΕΣΠΑ. Με σκληρή δουλειά, συνεχή διεκδίκηση, δυναμικές ενέργειες και κυρίως με ιεράρχηση των στόχων, καταφέραμε να χρηματοδοτήσουμε δεκάδες έργα και στα δύο νησιά, έργα που μέχρι πριν λίγα χρόνια φάνταζαν ως όνειρο. Ποιος περίμενε ότι μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, τα περισσότερα από τα οποία προβληματικά (θυμίζω: capital controls, στάση πληρωμών, πανδημία), θα καταφέρναμε να χρηματοδοτήσουμε, να δημοπρατήσουμε και να ολοκληρώσουμε έργα που συζητιούνταν στο νησί επί χρόνια; Αναφέρω ελάχιστα: διαχείριση απορριμμάτων, δεκάδες έργα ύδρευσης, σύγχρονοι δρόμοι, μεγάλες και μικρότερες αναπλάσεις, αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων, ολοκλήρωση μελετών Θεάτρου και Σφαγείων, αφαλατώσεις κ.λπ. Και πόσα ακόμα αναμένονται!

Ο φετινός μας προϋπολογισμός ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια και οι συνολικές χρηματοδοτήσεις έργων από το 2014 μέχρι σήμερα αγγίζουν τα 48 εκατομμύρια ευρώ, ποσό πρωτοφανές όχι μόνο για το Δήμο μας, αλλά ακόμα και για Δήμους πολύ μεγαλύτερους σε πληθυσμό και δυνατότητες από τον δικό μας.

Δεν έχω σκοπό να σας κουράσω με απολογισμό έργου και δράσεων γιατί αυτό θα γίνει στην ώρα του. Θέλω, όμως, να δεσμευθώ πως εγώ και οι συνεργάτες μου – παλιοί και νέοι – θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καθημερινό αγώνα για ακόμα περισσότερα έργα, ακόμα μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις, ακόμα πιο πολλές αναπτυξιακές δράσεις. Και θα το κάνουμε χωρίς να μας απασχολούν οι επόμενες εκλογές, αλλά με το μυαλό μας στις επόμενες γενιές που θα ζήσουν σε ένα νησί με πολύ πιο σύγχρονες υποδομές από αυτές που εμείς παραλάβαμε πριν 9 χρόνια. Διότι νησί που ζει από τον τουρισμό πρέπει υποχρεωτικά να έχει σύγχρονες υποδομές, αλλιώς η όποια τουριστική ανάπτυξη είναι φούσκα.

Νομίζω δεν χρειάζεται να σας πω το προφανές. Ότι δηλαδή θα ζητήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας σε εμένα και την ομάδα μου στις προσεχείς εκλογές! Σε μια ομάδα που καθημερινά εμπλουτίζεται με υπέροχους νέους υποψήφιους, ανθρώπους καταξιωμένους σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, αλλά και νέους σε ηλικία συμπολίτες μας που αγωνιούν ειλικρινά για το μέλλον του νησιού και θέλουν να συμβάλλουν στην πρόοδό του, αποδεχόμενοι τις Αρχές της Παράταξής μας και απορρίπτοντας τον παλαιοκομματισμό και τις ίντριγκες, όποιο προσωπείο και αν έχουν. Η προσέλευση νέων υποψηφίων είναι συγκινητική και τους ευχαριστώ ειλικρινά. Όπως ευχαριστώ και τους συνεργάτες μου με τους οποίους συγκροτήσαμε μαζί αυτόν τον συνδυασμό το 2014 και όσους εντάχθηκαν το 2019 και συνεχίζουμε όλοι μαζί. Και βέβαια ιδιαίτερες οι ευχαριστίες μου σε όλο το προσωπικό του Δήμου γιατί – παρά τη διαρκή δική μου πίεση για όλο και περισσότερα – στέκονται με αξιοπρέπεια απέναντι σε μια παράλογη γραφειοκρατία και σε ένα υδροκέφαλο Κράτος που δυστυχώς εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την Αυτοδιοίκηση ως επαίτη, παρά τα θετικά βήματα των τελευταίων ετών.

Και ενώ προσωπικά δηλώνω ότι θα υπερασπιστώ με δυναμισμό το έργο που κάναμε στο Δήμο τα τελευταία 9 χρόνια, ζητώντας ανανέωση της λαϊκής ετυμηγορίας, δεν μπορώ να μην σχολιάσω με σκεπτικισμό και προβληματισμό το γεγονός ότι μέχρι σήμερα το εκλογικό σώμα του Δήμου μας ακόμα δεν γνωρίζει αν και ποια είναι η αντιπρόταση στο δικό μας έργο, αν και ποιος ή ποίοι θα διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη τους σε μόλις 8 μήνες από σήμερα, αν διαθέτουν και ποιο είναι εν τέλει το δικό τους αφήγημα απέναντι στο δικό μας υπαρκτό έργο, αν ο τάδε ή ο δείνα θα δεήσει τελικά να μας παρουσιάσει την πρόταση και τα στελέχη του. Όλα αυτά τα αναπάντητα μέχρι σήμερα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν, ώστε οι Κυθήριοι και Αντικυθήριοι να ξέρουν τί έχουν να κρίνουν και ποίους έχουν να συγκρίνουν. Σε ό,τι αφορά εμένα πάντως και τον δικό μου συνδυασμό, είμαι ξεκάθαρος: θα υπερασπιστούμε το έργο μας παρουσιάζοντάς το σε κάθε χωριό, σε κάθε Κοινότητα, σε κάθε σπίτι ξεχωριστά, γιατί για το έργο μας αυτό και την προσωπική δουλειά από την οποία προέκυψε είμαστε όλοι εξαιρετικά υπερήφανοι!

Με τις σκέψεις αυτές σας ευχαριστώ όλες και όλους για την αποψινή σας παρουσία και κυρίως για τη στήριξή σας που δίνει σε εμένα και τους συνεργάτες μου δύναμη να προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά!


Χαιρετισμό απέστειλαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, και οι Βουλευτές κ.κ. Νόνη Δούνια, Γιάννης Μελάς και Νίκος Μανωλάκος, που θα δημοσιευθούν με επόμενη ανάρτηση.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − 1 =

Exit mobile version