Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έτοιμο το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας – Επικοινωνία Ανδρουλάκη με τους αρχηγούς

Έτοιμο το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας – Επικοινωνία Ανδρουλάκη με τους αρχηγούς

androulakis

Αργότερα το μεσημέρι αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, που είχε και την πρωτοβουλία. Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο είναι έτοιμο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ώστε να το συνυπογράψουν.

Η συνυπογραφή της πρότασης είναι απαραίτητη καθώς κανένα κόμμα στην αντιπολίτευση δεν διαθέτει μόνο του στους απαιτούμενους 50 βουλευτές που προσβλέπει το Σύνταγμα.

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες θετική στάση δηλώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ από τη στιγμή που θα κατατεθεί υπέρ θα ταχθεί και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το οποίο θα την ερμηνεύσει με ένα δικό του σκεπτικό, ενώ θετική στάση αναμένεται να κρατήσει και η Ελληνική Λύση.

Η κυβέρνηση πάντως δε δείχνει να κλυδωνίζεται από την πρόταση δυσπιστίας. Αντιθέτως από την Πειραιώς διαμηνύουν ότι «Θα εξηγηθούν όλα, το ζήτημα θα κλείσει στο ανώτερο επίπεδο και θα τελειώσει μία και καλή αυτή η γελοιότητα της αντιπολίτευσης»

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, τα τελευταία 24ωρα ο Πρωθυπουργός από τον Καναδά όπου βρισκόταν σε περιοδεία είχε απανωτές τηλεφωνικές συσκέψεις με τον στενό πυρήνα στο Μαξίμου, ενώ χώρα έλαβαν και κλειστές συσκέψεις στρατηγικής.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν την επιστροφή του Πρωθυπουργού αλλά μέχρι ώρας όλα δείχνουν πως η Κυβέρνηση αποφασίζει να μην μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης, όπως συνηθίζεται.

Κυβερνητικά στελέχη εξηγούσαν στο CNN Greece πως αν η Κυβέρνηση επέλεγε να μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης η συζήτηση θα ξέφευγε πλήρως στην ολομέλεια της Βουλής από την τραγωδία των Τεμπών και οι τοποθετήσεις θα αφορούσαν άσχετα θέματα που έχουν να κάνουν με το Κυβερνητικό έργο εν συνόλω. “Αυτό θα γίνει και τώρα σε ένα μέτρο, αλλά μας συμφέρει να μείνουμε όσο γίνεται στο ζήτημα των Τεμπών και να καταψηφιστεί η πρόταση μομφής, να τελειώνουμε με αυτό το θέμα” τονίζουν γαλάζια στελέχη.

«Οι τακτικισμοί τους μας συσπειρώνουν»

«Η κίνηση της αντιπολίτευσης μας συσπειρώνει και δείχνει το επίπεδο τους», σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη με αφορμή την στοίχιση της αντιπολίτευσης πίσω από την πρόταση μομφής.

Στην Κυβέρνηση θεωρούν πως το απόλυτο «158» το οποίο θα συγκεντρώσουν στο τέλος της τριήμερης μάχης θα επιβεβαιώσει την απόλυτη πολιτική κυριαρχία της, ενώ της δίνει την ευκαιρία να μετατρέψει την κάλπη των ευρωεκλογών σε εθνική κάλπη, καθώς οι πολίτες θα κληθούν να τοποθετηθούν επί όλων των ανοιχτών ζητημάτων. Για αυτό τον λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να χαρακτηρίσει «καλοδεχούμενη» την πρόταση μομφής του κ.Ανδρουλάκη.

Κάποιοι συκοφάντες-τυμβωρύχοι αμφισβητούν, για πρώτη φορά ύστερα από έναν χρόνο, ακόμα και το ομολογημένο ανθρώπινο παράπτωμα, λένε από την Κυβέρνηση και υπογραμμίζουν πως αυτή η χυδαία προσπάθεια θα αποτύχει.

Επισημαίνουν όμως πως σε αυτόν τον πόλεμο φθοράς της κυβέρνησης παίρνουν μέρος και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. Συμφέροντα που θέλουν να την καταστήσουν όμηρο των δικών τους σχεδιασμών. Συσχετίζουν μάλιστα το timing της ανακοίνωσης πρότασης μομφής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ με αυτά τα συμφέροντα.

Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές αβεβαιότητας και εκβιασμών από ισχυρά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες ξεκαθαρίζουν. Ας καταθέσει την πρόταση μομφής ο κ.Ανδρουλάκης ώστε όλοι οι πολίτες να διαπιστώσουν ποιοι συντάσσονται με την ομαλότητα, τη σταθερότητα και τη συνέχεια και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας προς την πρόοδο τονίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five + twelve =

Exit mobile version