nea-dimokratia

Εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ, των μελών των διοικητικών συμβουλίων των κομματικών οργανώσεων και των συνέδρων, θα διεξαχθούν πανελλαδικά στις 24 Οκτωβρίου. Έτσι και στα Κύθηρα πραγματοποιούνται εκλογές για την τοπική οργάνωση του κόμματος με πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον πολιτών να συμμετέχουν.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Κυθήρων, Δημήτρης Καλλίγερος δε θα θέσει ξανά υποψηφιότητα λόγω ασυμβίβαστου βάσει του καταστατικού του κόμματος καθότι είναι πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων. Υπενθυμίζεται ότι το καταστατικό ορίζει πως ασυμβίβαστο έχουν α) τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, β) τα μονοπρόσωπα όργανα των Ο.Τ.Α α’ και β’ βαθμού, γ) οι εν ενεργεία εκπρόσωποι της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., δ) οι αποσπασμένοι και μετακλητοί υπάλληλοι πολιτικών γραφείων, ε) οι υπάλληλοι των κεντρικών γραφείων του Κόμματος, στ) οι υποψήφιοι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές και ζ) οι Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Δήμαρχοι αν δεν έχουν παραιτηθεί από το αξίωμά τους τουλάχιστον έξι μήνες πριν τις αντίστοιχες εκλογές.

Σημειώνεται ότι στο site του κόμματος nd.gr στην ενότητα «Εσωκομματικές Εκλογές» υπάρχει η εγκύκλιος των εκλογών, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή νέων μελών, την ανανέωση συνδρομής, την υποβολή υποψηφιοτήτων και την εκλογική διαδικασία.

Για πρώτη φορά εισάγεται η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών των οργανώσεων της ΝΔ.

Οδηγίες από το Κόμμα

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη της ΝΔ που είναι ταμειακώς ενήμερα.

Για να μπορέσετε να ψηφίσετε θα πρέπει να εγγραφείτε μέλος της Νέας Δημοκρατίας εδώ ή να ανανεώσετε την κάρτας μέλους σας εδώ έως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα κατά την εγγραφή ή την ανανέωσή σας παρακαλώ συμπληρώστε το αίτημα υποστήριξης μέλους ή επικοινωνήστε μαζί μας. Δείτε πότε λήγει η συνδρομή σας εδώ. Για να δείτε όλους τους τρόπους πληρωμής πατήστε εδώ.

Δικαίωμα ψήφου ηλεκτρονικά έχουν όλα τα μέλη της ΝΔ που είναι ταμειακώς ενήμερα και υποβάλουν εγκαίρως το αίτημα συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Η ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί μέσω της «Ψηφιακής Κάλπης Ζευς» της ΕΔΥΤΕ (GRNET).

Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Τα αιτήματα συμμετοχής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εσωκομματικές εκλογές έχουν κλείσει. Αν έχετε υποβάλει αίτημα συμμετοχής θα ενημερωθείτε τις επόμενες ημέρες με email για την εξέλιξη του.

Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία μπορούν να προσέλθουν την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα – φυσικές κάλπες που έχουν οριστεί για κάθε Δημοτική Τοπική Οργάνωση.

Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:
Πώς ψηφίζω δια ζώσης

Προσοχή: Δεν μπορεί να ψηφίσει δια ζώσης ψηφοφόρος που έχει επιλέξει να ψηφίσει μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, όπως αποδεικνύεται από τον αντίστοιχο εκλογικό κατάλογο.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven + 18 =