kostas-tsiaras

Αρνητικό αντίκτυπο έχουν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς οι διώξεις Ελλήνων δημοσιογράφων και δικαστών με αφορμή το σκάνδαλο Novartis.

Η Επιτροπή  LIBE, (Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει καλέσει στις 31 του Μάρτη τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να δώσει εξηγήσεις για τις διώξεις της Ελένης Τουλουπάκη και των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται είκοσι μέρες μετά την τοποθέτηση της Ελένης Τουλουπάκη στη διακομματική Επιτροπή κατά της Διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο και λίγες μέρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει το νομοσχέδιο για τους προστατευόμενους μάρτυρες ύστερα από απαίτηση των υπουργών Γεωργιάδη, Βορίδη και Πλεύρη.

Το σχέδιο νόμου αφορά στην ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της Οδηγίας 2019/1937 που αφορά στην προστασία προσώπων που αποκαλύπτουν παραβάσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου, όπως είναι στη χώρα μας οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis. Μια ενσωμάτωση που ακόμα δεν έχει γίνει, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Διεθνούς Διαφάνειας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, μιλώντας στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς έκανε λόγο για ανελέητο πόλεμο εναντίον της και φίμωση της δικαιοσύνης στην Ελλάδα, ενώ ζήτησε παρέμβαση των οργάνων της ΕΕ.

Μάλιστα, κατήγγειλε στο ΕΚ συγκάλυψη του σκανδάλου και «έδωσε» Μητσοτάκη και Γεωργιάδη. Η παρουσία της Ελένης Τουλουπάκη στην διακομματική Επιτροπή κατά της Διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, προκάλεσε αναταράξεις και σφοδρή ενόχληση σε Μαξίμου και ΝΔ, με έξι βουλευτές του κόμματος να κάνουν ερώτηση στον Κώστα Τσιάρα ζητώντας εξηγήσεις για την ομιλία της Ελένης Τουλουπάκη στο Ευρωκοινοβούλιο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × three =