white sheep

Με δελτίο τύπου του Δήμου  Κυθήρων ανακοινώθηκε η δρομολόγηση της επαναλειτουργίας του Κτηνιατρείου της Χώρας. Πιο συγκεκριμένα:

«Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης υπέγραψε τη σύμβαση για την συντήρηση και ανακαίνιση του Κτηνιατρείου στη Χώρα, συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 35.000€, που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου. Ανάδοχος είναι η Κυράνη Πρωτοψάλτη ΕΔΕ και το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 25.689,41€ με το Φ.Π.Α. (έκπτωση δημοπράτησης: 30%). Θα γίνει εκτεταμένη συντήρηση και ανακαίνιση στο κτίριο του πρώην Κτηνιατρείου με στόχο την επαναλειτουργία της κτηνιατρικής υπηρεσίας στο νησί με τη συνεργασία της Περιφέρειας. Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 5 μήνες»

Το Kythera.News ενημερώνει τους αναγνώστες πως σύμφωνα με το Δήμο Κυθήρων υπάρχει η δέσμευση της Περιφέρειας για αποστολή κτηνιάτρου και γεωπόνου σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν μετά την ολοκλήρωση του έργου και την επαναλειτουργία της κτηνιατρικής υπηρεσίας πραγματοποιηθεί η δέσμευση αυτή δίνεται μεγάλη ανάσα στον αγροτικό κόσμο. Οι θέσεις μόνιμων υπαλλήλων της περιφέρειας στα Κύθηρα, γεωπόνου και κτηνιάτρου, έχουν μείνει κενές εδώ και πολλά χρόνια με σοβαρές επιπτώσεις στα επαγγέλματα του πρωτογενούς τομέα. Οι αγρότες, έχουν ως πάγιο θέμα τη μόνιμη στελέχωση των υπηρεσιών και όχι την αποστολή κατά διαστήματα. Όμως η εξέλιξη αυτή είναι ένα πρώτο θετικό βήμα που μπορεί να οδηγήσει και σε μονιμότητα στο νησί.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 4 =