Επαμεινώνδας Σταμάτης

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Τμήμα Πειραιά από τον Επαμεινώνδα Σταμάτη, κάτοικο Διακοφτίου Κυθήρων.

ΚΥΘΗΡΑ 23-10-2023

Προς
1)Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Δ/νση Θαλασσίων Συγκοινωνιών.
2) Πρώτο Λιμενικό Τμήμα Πειραιά.

ΘΕΜΑ:  Ενέργειες σε βάρος πολιτών και επιβατών του Πλοίου AGUA- JEWEL στη γραμμή Κυθήρων – Πειραιά.

Κύριοι

Σας γνωστοποιούμε τα εξής,

Το πλοίο AGUA JUWEL της εταιρείας SEA JETS που εκτελεί  τα δρομολόγια της γραμμής μεταξύ Πειραιά – Κυθήρων – Αντικυθήρων – Κρήτης,  η  οποία και αποτελεί την μοναδική θαλάσσια διαδρομή διασύνδεσης των Κυθήρων με  την πρωτεύουσα, την Πέμπτη 19-10-23,  κατά την επιστροφή του στον Πειραιά εντελώς αυθαίρετα, αντιδεοντολογικά και έξω από κάθε στοιχειώδη κώδικα σεβασμού προς επιβάτες και επιχειρηματίες, πρόσδεσε όχι στην πύλη 9 που είναι το κανονικό και δεδηλωμένο σημείο άφιξης και αναχώρησης του, αλλά στη Πύλη 1 που βρίσκεται στη περιοχή της Δραπετσώνας.

Πρόκειται για ενέργεια που γίνεται επανειλημμένα, χωρίς καμία ειδοποίηση προς επιβαίνοντες η αναμένοντες την άφιξη του πλοίου  πολίτες και καταδεικνύει μεταξύ των άλλων, απαξιωτική  συμπεριφορά προς τους χρήστες  βασικών υπηρεσιών σε ένα ευνομούμενο κράτος που σε καμιά περίπτωση δεν συνάδει με την οργανωμένη λειτουργία ενός σύγχρονου λιμανιού, εθνικής σημασίας και ευρωπαϊκής εμβέλειας.

Για να γίνει κατανοητή όμως η πρακτική σημασία και οι επιπτώσεις αυτών των αυθαίρετων ενεργειών θα σας παραθέσω κάποια παραδείγματα τα οποία έχω βιώσει ο ίδιος μαζί με άλλους συνανθρώπους μου, Έλληνες και αλλοδαπούς. Η απόσταση από την πύλη 9 έως την πύλη 1 (που επαναλαμβάνω είναι στην Δραπετσώνα) είναι περίπου 4 χιλ., με τα πόδια χρειάζονται 30-40 λεπτά ανάλογα με την ηλικία, τους συνοδούς και τις αποσκευές.             Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι η πληροφόρηση υπάρχει – ούτως ή άλλως  οπτική – μόνον εφόσον το καράβι φτάσει  στο Λιμάνι. Μετά όλα είναι είναι  θέμα ώρας, ταχύτητας και τύχης. Πρώτοι χαμένοι οι ίδιοι οι επιβάτες του πλοίου, οι οποίοι λογικά σκεπτόμενοι αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στο σημείο αναχώρησης για να τα πάρουν στην επιστροφή, η να βρίσκονται κοντά σε δημόσιες συγκοινωνίες. Κάποιοι είχαν να παραλάβουν ηλικιωμένους συγγενείς η νέα παιδιά, άλλοι να παραλάβουν ασυνόδευτα επιβατικά αυτοκίνητα η και εμπορικά μεταφορικά μέσα και νταλίκες. Άλλοι ασυνόδευτες αποσκευές και προϊόντα. Ωστόσο και αν αποφασίσει κάποιος  και υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ΙΧ  ή ΤΑΞΙ,  αν βρεθεί,  πρέπει να υπάρχει ομαλή κυκλοφορία ,πράγμα σπάνιο για τους δρόμους περιμετρικά του Λιμανιού. Το θέμα με τους αλλοδαπούς ιδιαίτερα τους μεσήλικες και ηλικιωμένους, είναι μια καραμπινάτη δυσφήμιση του Τουρισμού και της χώρας ολόκληρης. ΝΤΡΟΠΗ…!!!   Κοιτάζουν απορημένοι και προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Ποιός να τους εξηγήσει τι, πως πρέπει να πάνε νυχτιάτικα στη Δραπετσώνα;  Το Λιμενικό δεν υπάρχει, η Εταιρεία ανύπαρκτη και επικινδύνως παραπληροφορούσα, λίγα λεπτά πριν την πρόσδεση απαντούσαν τηλεφωνικά ότι το πλοίο θα πάει στη Πύλη 9. Το χειρότερο από όλα  είναι  ότι  δεν πρόκειται για τυχαία  ή απρόοπτα γεγονότα, αλλά για επαναλαμβανόμενες, προγραμματισμένες ενέργειες.  Δεν μιλάμε για ψαρόβαρκες. και παράνομο παρκάρισμα πλοίων, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας υποτίθεται ότι υπάρχει προγραμματισμός χώρου και χρόνου για την ασφαλή και απρόσκοπτη ναυσιπλοΐα.

Παρακαλώ και ελπίζω ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει κάποιος αρμόδιος να αξιολογήσει σωστά  και να ασχοληθεί με το θέμα.

Εν αναμονή των απαντήσεών σας για την ενημέρωση των κατοίκων των Κυθήρων –Αντικυθήρων.

Με εκτίμηση

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ  ΣΤΑΜΑΤΗΣ
κάτοικος Διακοφτίου Κυθήρων
e-mail nontast@yahoo.gr τηλ.6940409300

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 + 20 =