Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου, γίνεται λόγος για «διάκριση εναντίον των κυνηγών», δεδομένου ότι το κυνήγι είναι μια αθλητική δραστηριότητα, όπως περιγράφεται στο Σύνταγμα και ως εκ τούτου θα έπρεπε να εξαιρεθεί των περιορισμών. Τονίζεται δε χαρακτηριστικά, η «μοναχική φύση» της δραστηριότητας και ζητείται να επανεξεταστεί το ζήτημα υπαγωγής της θήρας στις εξαιρέσεις μετακίνησης.

Όλη η επιστολή διαμαρτυρίας εδώ:

«Με την παρούσα, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη απαγόρευση θήρας που επιβλήθηκε σαν συνέπεια του γενικού lockdown. Ειναι ξεκαθάρο στο άρθρο 251 παρ. 1 του οποίου ορίζεται με σαφήνεια ότι η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ όλην την Επικράτεια. Απροβλημάτιστα, θα μπορούσε να προβλεφθεί η άσκηση θήρας ως αθλητική δραστηριότητα και να ενταχθεί στις εξαιρέσεις μετακίνησης, δοθέντος ότι έτσι την χαρακτηρίζει ο Νόμος, δεν είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να επιλέγουμε αθλήματα στίβου για να αθληθούμε.

Είναι δυσμενής η διάκριση εναντίον των κυνηγών. Θεωρώνταςως δεδομένο ότι το κυνήγι από τη φύση του ασκείται αποκλειστικά στην ύπαιθρο, και αποτελεί την πιο «μοναχική» από όλες τις γνωστές αθλητικές δραστηριότητες, θεωρούμε ότι κάθε άλλη ανάγνωση πέρα από αυτή είναι λανθασμένη. Ζητούμε να επανεξεταστεί το ζήτημα της υπαγωγής μας στις εξαιρέσεις μετακίνησης, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας και της προβλεπόμενης διαδικασίας. Προτρέπουμε τα μέλη μας και κάθε κυνηγό να εφαρμόζει τους Νόμους, σεβόμενοι την συγκυρία που ζούμε.

ΥΓ Σε περίπτωση παράτασης της άδειας Θήρας για ενά ακόμη έτος, θα τεθεί θέμα βιωσημότητας των μικρών σε μεγέθος κυνηγετικών συλλόγων λόγω οικονομικών ζητημάτων καθώς Θα χαθούν οι συνδρομές ενός έτους .»

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × four =