Ανελέητο πογκρόμ κατά πάντων, εξαπέλυσαν οι αστυνομικές δυνάμεις, το βράδυ της Τρίτης, 09/03, όταν έγινε γνωστός, ο σοβαρός τραυματισμός συναδέλφου τους, της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”, κατά τα πρωτοφανή επεισόδια που ακολούθησαν την πορεία πολιτών προς το Α.Τ. Νέας Σμύρνης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έκρηξη αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter ο φωτορεπόρτερ Μάριος-Ραφαήλ Μπίκος, φαίνεται η αντίδραση ομάδας της ΔΙΑΣ όταν μαθαίνει για τον τραυματισμό του συναδέλφου τους.

«Πάμε να τους γαμ…με, τελειώσανε, να τους σκοτώσουμε» ακούγεται να λέει ο επικεφαλής της ομάδας, δίνοντας το σύνθημα για το τι θα ακολουθήσει.

Εν τω μεταξύ, πλήθος ανατριχιαστικών βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου, με εμφανή τα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά πολιτών.

Στο πρώτο, φαίνεται δίκυκλο να πέφτει πάνω σε έναν νεαρό, στο δεύτερο ακούγονται κάτοικοι να ζητούν από τους «αλήτες» και τα «κτήνη», να αφήσουν ένα άλλο παιδί, στο τρίτο το άτομο είναι ακινητοποιημένο και δέχεται ανελέητο ξύλο.

Επίσημη ενημέρωση για τραυματίες διαδηλωτές και την κατάστασή τους δεν υπάρχει. Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον είκοσι άτομα έχουν δεχθεί σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα κατά το νέο κρεσέντο ρεβανσισμού.

Από την ΓΑΔΑ, γίνεται λόγος για 5 τραυματίες αστυνομικούς, με τους τρεις εξ αυτών να παραμένουν για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, ενώ οι άλλοι δύο αποχώρησαν μετά τις πρώτες βοήθειες.

Στο μεταξύ, ερωτήματα εγείρει το παρακάτω βίντεο με πολίτες να αναρωτιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν αυτό που κρατάει ο αστυνομικός (μετά το 1.37′) είναι όπλο.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε σε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, σπεύδοντας να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του στον τραυματία αστυνομικό, σπουδή, την οποία δεν επέδειξε, όταν δύο μέρες νωρίτερα, τα αστυνομικά όργανα έδερναν μέχρι λιποθυμίας, πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, γεγονός που δυστυχώς οδήγησε στα έκτροπα το βράδυ της Τρίτης.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε σαφείς αιχμές προς την αντιπολίτευση, επιχειρεί να εμφανιστεί ενωτικός, δηλώνοντας ότι «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει, αλλά εμμέσως πλην σαφώς φορτώνει την ευθύνη ξανά στους νέους.

Στην δήλωση του πρωθυπουργού, απάντησε σε υψηλούς τόνους η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας τον ότι επενδύει στη στρατηγική της έντασης αφού απέτυχε σε όλα. «Η χώρα χρειάζεται σεβασμό στη δημοκρατία και στα κοινωνικά δικαιώματα για να ξεπεράσει τα δύσκολα. Συνθήκες που δεν συμβαδίζουν με τη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

To ΜέΡΑ25 τόνισε πως η «ατυχής» έμπνευση του κ. Μητσοτάκη «να υπενθυμίσει ότι το βράδυ των εκλογών υποσχέθηκε να εγγυηθεί την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων, υπογράμμισε με τον πιο ειρωνικό τρόπο πως έχει αποτύχει και στα τρία». «Είστε ο πρωθυπουργός μιας μοιραίας παρασιτικής κυβέρνησης που επιλέγει να διχάσει τους πολίτες εξαπολύοντας Χρυσοχοΐδειο Αστυνομοκρατία και μετά τολμάτε να βγάζετε και διάγγελμα εναντίον της διχόνοιας. Όποιος σπέρνει θύελλες όμως, θερίζει καταιγίδες» πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × five =