Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Βαρύς τραυματισμός αστυνομικού

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Βαρύς τραυματισμός αστυνομικού

nea smyrni

Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης όπου κατευθυνόταν η πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα περιστατικά βίας από αστυνομικούς την περασμένη Κυριακή στην πλατεία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στην πορεία, κατά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα. Όταν έφθασαν στο Αστυνομικό Τμήμα μια ομάδα βγήκε από την πορεία και επιτέθηκε σε βάρος των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί από νωρίς, πετώντας εναντίον τους μολότοφ, φωτοβολίδες πέτρες και άλλα αντικείμενα. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και ρίψη νερού με το ειδικό όχημα Αίαντα, διαλύοντας την πορεία, αλλά τα επεισόδια συνεχίζονται στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι πριν από τα επεισόδια και ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν άτομα με μπετόβεργες μέσα στην πορεία, καθώς και σάκους με βόμβες μολότοφ που κατασχέθηκαν πριν από την πορεία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες».

Αυτή την ώρα οι συμμετέχοντες στα επεισόδια έχουν ανάψει φωτιές σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ τους καταδιώκουν οι αστυνομικοί.

Βαρύς τραυματισμός αστυνομικού

Βαρύς τραυματισμός αστυνομικού από τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών κατά την διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, επί της οδού Βενιζέλου, στην Πλαστήρα ακόμα και στην Συγγρού με βροχή από βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες. Η Αστυνομία έχει απαντήσει με χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και ρίψεις νερού από το υδροβόλο όχημα της Αστυνομίας. Η Νέα Σμύρνη μετατράπηκε σε πεδίο μάχης όταν την στιγμή που διαδήλωναν 5.000 άτομα στην κεντρική πλατεία, οι μισοί περίπου κατευθύνθηκαν με πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης και δεκάδες επιτέθηκαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Ως προς τον βαριά τραυματία αστυνομικό για τον οποίο δεν είναι ξεκάθαρη ακόμα η κατάσταση της υγείας της σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες πρόκειται για άντρα της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που δέχτηκε επίθεση από έναν όχλο, τον έριξαν, τον περικύκλωσαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια μέχρι που τον άφησαν αναίσθητο και με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Ως προς τις κατασχέσεις που έγιναν νωρίτερα, σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one + 4 =

Exit mobile version