Μία άγνωστη πτυχή της υπόθεσης του θανάσιμου τραυματισμού του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, φωτίζει αναφορά διμοιρίτη των ΜΑΤ σε ευρεία σύσκεψη που είχε λάβει χώρα μετά τη θλιβερή επίθεση έξω από το κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στη λεωφόρο Κατεχάκη, ο διμοιρίτης διαμαρτυρήθηκε σε πολύ έντονο ύφος για το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοί του (που δεν ανήκουν στα ΜΑΤ) άφησαν υπόπτους να φύγουν από το γήπεδο, χωρίς να ελεγχθούν, την ώρα που ο 31χρονος Γιώργος Λυγγερίδης έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο συγκεκριμένος διμοιρίτης φέρεται να υποστήριξε, παρουσία πολλών ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και αξιωματούχων της λεωφόρου Κατεχάκη, ότι την ώρα που η Αστυνομία σφράγιζε το γήπεδο για να γίνουν οι προσαγωγές και να βρεθούν οι ύποπτοι, κάποιοι αστυνομικοί άφησαν οπαδούς να φύγουν προτάσσοντας τη… λογική «άστον αυτόν, είναι δικός μου».

Γνώση για την έντονη διαμαρτυρία του διμοιρίτη των ΜΑΤ έχουν τόσο η φυσική όσο και η -απερχόμενη- πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ενώ η καταγγελία αυτή αποτελεί πλέον αντικείμενο διερεύνησης στο πλαίσιο της εν εξελίξει έρευνας και της ποινικής δικογραφίας που σχηματίζεται.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθεί για κατάθεση τόσο ο αστυνομικός που έκανε την καταγγελία κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στη λεωφόρο Κατεχάκη, όσο και άλλοι συνάδελφοί του που ήταν παρόντες και μπορεί να έχουν «εικόνα» για το τι συνέβη. Σε περίπτωση που προκύψουν από την έρευνα ευθύνες σε βάρος αστυνομικών που μπορεί να άφησαν οπαδούς να φύγουν από το γήπεδο χωρίς έλεγχο, τότε θα ενημερωθεί τόσο ο Εισαγγελέας όσο και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ένα άλλο «άκουσμα» που είναι σε γνώση της ΕΛ.ΑΣ. και θα ερευνηθεί για το κατά πόσο ευσταθεί ή όχι αφορά σε πληροφορία, σύμφωνα με την οποία υπήρξαν οπαδοί που επιχείρησαν να βγουν από το γήπεδο προσποιούμενοι ότι είναι μέλη αθλητικής αποστολής. Για το λόγο, σύμφωνα πάντα με την υπό έλεγχο πληροφορία, φόρεσαν συγκεκριμένες μπλούζες.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen + thirteen =