Η εντυπωσιακή ψαριά του Σούγιαννη κάποτε στην Πλατεία Άμμο

Ήταν καλοκαίρι του 2000 όταν η κάμερα του TTV Kythira αποτύπωνε το εντυπωσιακό θέαμα ενός τεράστιου κήτους, αλιευμένου από τον νυν αντιδήμαρχο, Χαράλαμπο Σούγιαννη, παρέα με τους φίλους του, Κουντουρόγιαννη και Γλυτσό.

Ένα εντυπωσιακών διαστάσεων καρχαριοειδές, που, εκείνο τον καιρό αποτελούσε ένα είδος παράδοσης στα αλιευτικά κατορθώματα του καπετάνιου και της παρέας του. «Πέρυσι, ήταν 40 πόντους μεγαλύτερο», ακούγεται κάποια στιγμή να λέει ο Μανώλης Γλυτσός, την ώρα που πλήθος περαστικών περιεργάζεται το 350 κιλών ψάρι.

Σε άλλο σημείο του βίντεο, κάποιος πιάνει από το κεφάλι το “χαριτωμένο” πλάσμα, με τρόπο που αποκαλύπτει την τρομακτική οδοντοστοιχία του, ενόσω εκφέρεται η μυθική ατάκα: «το δόντι είναι πλυμένο με Kolynos».

Όσον αφορά τον τρόπο μαγειρέματος, μιας και το συγκεκριμένο είδος δεν διαθέτει κόκκαλα, ο κ. Σούγιαννης προτείνει ψητό φιλέτο ή στο τηγάνι. Και το μυστικό του ψαρέματος; «Αυτό είναι σίγουρα το πλήρωμα», απαντάει με νόημα ο νυν αντιδήμαρχος, ο οποίος αποκάλυψε ότι η λεία στην συνέχεια θα μοιραζόταν.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Blues, Rock & Soul βραδιά με τους “Pair of Sneakers” στο Astikon

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία υπόσχεται το συγκρότημα Pair of...

Άλιμος: Ανοιχτή διαβούλευση για το μέλλον του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων

Σε δημόσια ενημέρωση καλεί τους κατοίκους ο Δήμος Αλίμου...

Ο επιτυχημένος ετήσιος χορός της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών

Το Σάββατο 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο...

Διακήρυξη Δημοπρασίας για την Εκμίσθωση Παραλιών στα Κύθηρα (2026-2028)

Σύμφωνα με τη νέα διακήρυξη που εξέδωσε η Επιτροπή...

Κρήτη: Δραματική μείωση της παραγωγής ελαιολάδου – Σχεδόν 90% κάτω στο Β. Ηράκλειο

Σοκ προκαλούν οι αριθμοί φέτος για την παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img