Ένας χρόνος από την καταστροφική φωτιά στη Βαρυμπόμπη – «Μας ξέχασαν» λένε οι κάτοικοι

«Πέρυσι, έγινε το πρωτοφανές, να μην μας αφήσει η αστυνομία να σβήσουμε τη φωτιά, όπως είχαμε κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. Έχω δεξαμενές με αντλίες, που θα μας επέτρεπαν να αποτρέψουμε την καταστροφή, όπως κάναμε και παλαιότερα», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Αν και έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τη μεγάλη φωτιά του Αυγούστου που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη οι καταστροφικές συνέπειές της σε πολλά σημεία είναι ακόμα φανερές.

Καμμένα σπίτια και δέντρα. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι τους ξεχάσαν εντελώς και έναν χρόνο μετά το κράτος δεν έχει δώσει τις αποζημιώσεις που έπρεπε αλλά και τις άδειες κατεδάφισης, ώστε να επιτρέψουν στον κόσμο να φτιάξει τα σπίτια του.

«Μας ξέχασαν»

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δευτεραίος, κάτοικος της Βαρυμπόμπης, στην τηλεόραση του Open, «δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα ένα χρόνο μετά. Αυτή τη στιγμή από το κράτος έχουν δοθεί τέσσερις άδειες κατεδάφισης στα 77 σπίτια που έχουν καεί» ενώ πρόσθεσε πως «μέχρι και σε κάποιες οικογένειες που κάηκε εντελώς το σπίτι τους – όπως το δικό μου- τους έκοψαν την επιδότηση ενοικίου. Η μητέρα μου έμενε στη Βαρυμπόμπη, το σπίτι κάηκε και τώρα πληρώνω ενοίκιο στη Νέα Ιωνία».

Ο κ. Δευτεραίος κατηγόρησε τις υπηρεσίες του κράτους για μεγάλη καθυστέρηση λέγοντας «δεν έχουν μάθει από το Μάτι. Κάθε χρόνο καίγεται η Ελλάδα τι έχουν κάνει. Πότε κάλεσαν να μας κάνουν μια εκπαίδευση για να σβήνουμε μόνοι μας τα σπίτια μας. Δεν κάνουν τίποτα. Καίνε μόνο την Ελλάδα».

Πενιχρή η αποζημίωση από το κράτος

«Τα 80.000 που δίνει το κράτος σαν αποζημίωση είναι πενιχρή. Ενωθήκαμε οι κάτοικοι και βοηθάμε ο ένας τον άλλο, αν περιμένουμε το κράτος να μας σώσει έχουμε καεί» είπε ο κ. Δευτεραίος τονίζοντας τον κίνδυνο να εγκαταλειφθεί η περιοχή καθώς πολλοί κάτοικοι επιλέγουν να μην επιστρέψουν καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν τα σπίτια τους «έρχονται και βλέπουν καμμένα σπίτια και δεν έχουν δοθεί άδειες κατεδάφισης καθώς κολλάει ο ελεγκτής δόμησης».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Έφυγε από τη ζωή η Μαρινέλλα

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή η...

Περί της αύξησης του Κατώτατου Μισθού

Μεγάλη επικοινωνιακή καταιγίδα για την μεικτή αύξηση του 4,5%...

Εργαστήριο site-specific performance & artist residency στη λίμνη Καϊάφα

Ένα ξεχωριστό τετραήμερο εργαστήριο καλλιτεχνικής έρευνας και πρακτικής, με...
00:00:00

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Με ομιλίες Παπανδρέου και Βενιζέλου η 2η μέρα – Το πρόγραμμα εργασιών

Στη δεύτερη μέρα του 4ου Τακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ,...

Ιερα Μητρόπολη Κυθήρων: Σύναξη της Σχολής Γονέων και Κηδεμόνων

Τό Σάββατον 28 Μαρτίου 2026 στό Πνευματικό Κέντρο Ποταμοῦ καί τήν Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 στό Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img