Παρ, 05 Δεκ 2025
13.5 C
Kythera

Τουρκία: Άγρια γυναικοκτονία με σπαθί σαμουράι – Διάλεξε το θύμα στην τύχη

Στυγερή γυναικοκτονία σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης με σπαθί σαμουράι. "Μπήξτε ένα μαχαίρι στη γυναίκα σας" έγραφε σε σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι του - Τουλάχιστον 309 γυναίκες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής το 2021 στην Τουρκία.

Άλλη μια περίπτωση γυναικοκτονίας συγκλονίζει την Turkey, με τη βίαιη δολοφονία γυναίκας μέρα – μεσημέρι στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

Η γυναίκα δολοφονήθηκε στο φως της ημέρας με ένα σπαθί σαμουράι ενώ περπατούσε στον δρόμο.

Η 28χρονη Μπασάκ Τζενγκίζ, δέχθηκε επίθεση από τον 27 ετών Τζαν Γκιοκτούκ Μποζ από το πουθενά με ένα ξίφος σαμουράι, ενώ περπατούσε στο Ατακσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, όπου έμενε στις 9 Νοεμβρίου.

Ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή πεζός με το ξίφος μήκους 75 εκατοστών, ενώ η Τζενγκίζ, η οποία έμεινε βαριά τραυματισμένη μετά την άγρια επίθεση, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Μποζ μετά την ταυτοποίησή του από πλάνα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που κατέγραψαν τη στυγερή δολοφονία στις 10 Νοεμβρίου και ξεκίνησε έρευνα για τη δολοφονία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μεταφέρει η hurriyetdailynews.com, ο Μποζ εξήγησε με μεγάλη ψυχραιμία τις λεπτομέρειες του φόνου που διέπραξε στην τρισέλιδη κατάθεσή του.

Ομολόγησε επίσης ότι είχε αποφασίσει να σκοτώσει μια γυναίκα φεύγοντας από το σπίτι του σε περίπτωση που κάποιος άντρας του αντισταθεί.

Ο δολοφόνος της νεαρής που συνελήφθη στο διαμέρισμά του μετά από έφοδο της αστυνομίας, είχε στους τοίχους και τα παράθυρα χαρτιά κολλημένα με ταινία στα οποία ήταν γραμμένα διάφορα κείμενα.

Σ΄ ένα από αυτά, μεταξύ άλλων, έγραφε: “Μπήξτε ένα μαχαίρι στη γυναίκα σας, πυροβολήστε με μια σφαίρα τη γυναίκα σας”.

Βρέθηκαν επίσης 15 διαφορετικά εργαλεία κοπής, συμπεριλαμβανομένου του ξίφους σαμουράι.

Οι κατηγορίες σε βάρος του αφορούν “εσκεμμένη δολοφονία με ένα τερατώδες συναίσθημα”.

Η σορός της Μπασάκ Τζενγκίζ, ετάφη σε νεκροταφείο της πρωτεύουσας μετά την απογευματινή προσευχή χθες.

Η άγρια γυναικοκτονία έχει επίσης προκαλέσει κύμα οργής στη χώρα, η οποία εκφράζεται έντοναι και στα social media.

Τουλάχιστον 309 γυναίκες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής το 2021 στην Τουρκία, σύμφωνα με την πλατφόρμα We Will Stop Femicides (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu).

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img