Πέμ, 15 Ιαν 2026
11.7 C
Kythera

Th. Plevris: Any necessary intervention in the measures will be taken.

Εξετάζεται 7μηνης διάρκειας πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς την τρίτη δόση

Tο πλαίσιο της υποχρεωτικότητας που υπάρχει ως προς τους εμβολιασμούς, καθώς επίσης και ο χρόνος που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά με τα πλήρη δικαιώματα των εμβολιασμένων θα επανεκτιμηθούν και ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την Πρωτοχρονιά.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το πιστοποιητικό εμβολιασμού να έχει ισχύ 7 μήνες για όλους, χωρίς την τρίτη δόση. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους άνω των 50 ετών. «Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα, αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια», είπε ο υπουργός.

Για τους ανεμβολίαστους άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν πρόσβαση στο μέλλον ούτε στους εξωτερικούς χώρους και τόνισε ότι αυτό το έχουν ζητήσει ήδη οι ειδικοί.

Σχετικά με την παραλλαγή «Όμικρον» ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η μεταδοτικότητά της είναι πολύ μεγάλη και κινείται στις μικρές ηλικίες. Μόλις το 6% των κρουσμάτων αφορά τους άνω των 60 ετών. «Στοίχημα είναι να μην μεταφερθεί από τις μικρές ηλικίες σε γονείς και παππούδες», τόνισε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι περιμένουμε γρήγορα μεγάλη άνοδο της «Όμικρον», σημειώνοντας ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Ωστόσο, πρόσθεσε «το ζήτημα είναι κατά πόσο τα κρούσματα θα γίνουν νοσηλείες».

Ο υπουργός αναφερόμενος στα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν ισχύ από σήμερα είπε ότι δεν μιλάμε για παρατεταμένα μέτρα και σημείωσε πως αν χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει. Εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη παράταση, καθώς ο κύκλος της «Όμικρον» πιθανόν θα είναι σύντομος. Για τα σχολεία είπε ότι θα ανοίξουν κανονικά και εάν χρειαστούν παρεμβάσεις στα πρωτοκόλλα θα γίνουν βάσει των εισηγήσεων των ειδικών.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Σε «Ψηφιακό θόρυβο» οφείλεται το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών

Σε «ψηφιακό θόρυβο», ο οποίος προκλήθηκε, λόγω αποσυγχρονισμού, σε...
00:02:43

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολύ ουσιαστική, ειλικρινής και παραγωγική η συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών

«Η σημερινή, πολύ ουσιαστική και ειλικρινής συνάντηση με εκπροσώπους...
02:28:40

Αγία Πελαγία στο επίκεντρο της Λογοδοσίας της Περιφέρειας Αττικής

Με αναφορά στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη...

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων

Την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Κυθήρων...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img