Shading systems at the port of Poros

Τρία συστήματα σκίασης εφελκυούμενων πανιών τοποθετήθηκαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου στους χώρους αναμονής των επιβατών των ταξί, των ταχυπλόων επιβατηγών πλοίων, των λέμβων Πόρου-Γαλατά και της Δημοτικής Συγκοινωνίας στο λιμάνι του Πόρου.
Η προσπάθεια για την αδειοδότησή τους ξεκίνησε το 2019 και ολοκληρώθηκε επιτυχώς πρόσφατα, μετά από συνεργασία του ΔΛΤ με την Εφορία Νεοτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και την αφιλοκερδή υποστήριξη του αρχιτέκτονα μηχανικού Νίκου Καρακατσάνη.

Τα συστήματα εφελκυούμενων πανιών αποτελούν ελαφριές κατασκευές που μοιάζουν με ιστία και δεν αλλοιώνουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του Οικισμού, ενώ παρουσιάζουν σημαντικά λειτουργικά πλεονεκτήματα, έχοντας εξαιρετική απόδοση σκίασης, αντοχή στις καιρικές συνθήκες, αλλά και ευελιξία στην τοποθέτηση με δυνατότητα εύκολης συμπλήρωσης ή μετακίνησης ανάλογα με τις ανάγκες.

Η δαπάνη για την προμήθεια των σκιάστρων χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ 2014-2020» (LEADER) και ανήλθε στο ποσό των €24.800.

Σε σχετική ανάρτηση στο facebook, προέβη ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Πώς να πεθάνεις ιδεολογικά καθαρός!

Κάποτε, οι άνθρωποι πίστευαν στον Θεό, μετά πίστεψαν στην...

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας: Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Δημητρίου Λουράντου (Σπυρίδου)

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων εκφράζει τα...

Αντώνης Μαυρομμάτης για το «Κασιμάτειον»: «Δικαίωση των προσπαθειών μας η πιστοποίηση της Μονάδας»

Τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της Ειδικής Πιστοποίησης Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img