Εντονη κριτική ασκεί ο SYRIZA στον υπουργό Εργασίας Kostis Hatzidakis, ενώ με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει «νομοθετικό έκτρωμα» το νέο labor bill και καλεί τον πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis να μην το φέρει στη Βουλή. Παράλληλα, προτείνει στον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, «να πάρει άδεια από το υπουργείο του και να πάει να μαζέψει ελιές». Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Ο κ. Hatzidakis επιβεβαίωσε με τις σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ότι το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις καταργεί το 8ωρο, θεσπίζει δεκάωρη εργασία με απλήρωτες τις υπερωρίες και με ατομικές συμβάσεις, ώστε ο εργαζόμενος να είναι πλήρως αποδυναμωμένος και να υποχρεώνεται να αποδεχτεί τους όρους του εργοδότη υπό την απειλή απόλυσης.
Η κυβέρνηση Mitsotakis κηρύττει πόλεμο to employees με ευκαιρία την πανδημία. Βαφτίζει τον εργασιακό Μεσαίωνα «εκσυγχρονισμό της εργασιακής νομοθεσίας» και προωθεί την απλήρωτη εργασία, το ωράριο «λάστιχο» και τη μείωση αποδοχών μέσα από τις απλήρωτες overtime.
Αν κάποιος στην κυβέρνηση του κ. Mitsotakis είχε εργαστεί κανονικά έστω και μία μέρα στη ζωή του, δεν θα τολμούσε καν να ψελλίσει αυτά τα αίσχη. Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη, μην διανοηθεί να φέρει αυτό το νομοθετικό έκτρωμα στη Βουλή. Όσο για τον κ. Χατζηδάκη, του προτείνουμε να πάρει άδεια από το Υπουργείο του και να πάει να μαζέψει ελιές, όπως με θράσος διαφημίζει δήθεν προς το συμφέρον των εργαζομένων».











