ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Την άμεση επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες, Οικονομικών και Νησιωτικής Πολιτικής του SYRIZA, με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρώπης για τη διαμόρφωση των συντελεστών ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: Πρώτον, η πρόσφατη απόφαση του Ecofin δεν επηρεάζει σε τίποτα τη δυνατότητα που έχει σήμερα η Κυβέρνηση για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών. Αντίθετα, το άρθρο 120 της οδηγίας 2006/112/ΕΚ επιτρέπει ήδη στην Ελλάδα την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών. Ας σταματήσει λοιπόν η Κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τον χρονικό ορίζοντα του 2025. Περιμένουμε λοιπόν από το Υπουργείο Οικονομικών και τους Βουλευτές της ΝΔ του Αιγαίου, να κάνουν πράξη την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών τώρα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι πανηγυρισμοί είναι στάχτη στα μάτια των νησιωτών και αποδεικνύουν ότι περισσεύει ο πολιτικός αριβισμός και υπολείπεται σημαντικά η πολιτική βούληση.

Ακολούθως, κατηγορούν το αρμόδιο Υπουργείο ότι «συνεχίζει την τακτική των ασύστολων ψεμάτων και της άγονης επικοινωνίας. Η πρόταση της οδηγίας του Ecofin δεν ήρθε ξαφνικά και χωρίς παρελθόν, ούτε βασίζεται στις εργώδεις προσπάθειες της παρούσας Κυβέρνησης. Δεν θα θέλαμε να τους θυμίσουμε πώς η σειρά των αποτυχημένων διαπραγματεύσεων και άστοχων εφαρμογών, επί των δικών τους ημερών, διαμόρφωσαν τις προηγούμενες Οδηγίες. Θα αρκεστούμε μόνο να πούμε, ότι η προσπάθεια κατοχύρωσης για τους μειωμένους συντελεστές στην παρούσα Οδηγία, εκκίνησε το 2018, η δε οδηγία συζητείται περισσότερο χρονικό διάστημα. ‘Αλλωστε δυστυχώς για εκείνους υπάρχουν και τα κείμενα που καταμαρτυρούν τις προτάσεις της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών οι οποίες και έβαζαν τις βάσεις για μια συνολική διαπραγμάτευση, σε επίπεδο ΕΕ, των ειδικών συντελεστών».

Κλείνοντας, υποστηρίζουν ότι «ειδικά τώρα που οι επιχειρήσεις και οι πολίτες των νησιών πλήττονται από το κύμα ακρίβειας και τις επιπτώσεις της πανδημίας στον Τουρισμό, η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μπορεί να δώσει σημαντική ανάσα. Οποιαδήποτε κωλυσιεργία ή δικαιολογία θα επιβεβαιώσει ότι η ΝΔ το 2019 «έπαιξε» με τις ανάγκες των νησιωτών και υφάρπαξε τη ψήφο τους».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Trump announces disclosure of «important» documents on UFOs

«We found many, very interesting documents, I must say, and...

All Together: What is being installed next to our homes? Questions about pumping stations

Under the microscope of the municipal faction «All Together, Kythera -...

Hania.News of «our» George Georgakis celebrates ten years

Today (18 April 2026) is an important day for the...

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...

Tehran reopens the Strait of Hormuz in response to the US blockade

Iran announced today that it is reinstating «strict control»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img