Πέμ, 25 Δεκ 2025
15.3 C
Kythera

Όταν έκαναν αυτό που για εκείνους ήταν το αυτονόητο…

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, επέστρεψαν στο Διακόφτι Κυθήρων οι επιζώντες και οι συγγενείς νεκρών και αγνοουμένων για μια ευχαριστήρια συγκινητικότατη τελετή στην παραλία, δίπλα στα βράχια όπου ακριβώς έναν χρόνο πριν, τον Οκτωβριο του 2022, ένα πλοιάριο με περίπου 100 επιβάτες, έπεσε, σπρωγμένο απο τα άγρια κύματα.

Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη, περνώντας τα στρατιωτικοποιημένα της σύνορα κατέληξαν είτε να πνιγούν είτε να επιζήσουν χάρη στους κατοίκους των Κυθήρων που τους διέσωσαν.

Είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους αναζητώντας μια ζωή με ασφάλεια, χωρίς πόλεμο και διώξεις, μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Οι επιζώντες και οι οικογένειες των νεκρών και αγνοουμένων επέστρεψαν στον τόπο του ναυαγίου για να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους που διακινδυνεύοντας τη δική τους ασφάλεια, ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατάφεραν τελικα να σώσουν 80 ανθρώπους απο τον θάνατο.

Έκαναν αυτό που για εκείνους ήταν το αυτονόητο.

#photoshooting_by_Stamatina_Tamvaki

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Ζελένσκι: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με ευχή να πεθάνει ο Πούτιν

Σε ένα φορτισμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας...

Χριστούγεννα στον κόσμο

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του για...

Στις 39.074 θέσεις η χωρητικότητα στον Βοτανικό

Τα έργα για τη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού»...
00:06:33

Ο Ολυμπιακός στις 100 πιο ακριβές ομάδες σε όλο τον κόσμο

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ανάμεσα στους 100 πιο ακριβούς συλλόγους...

Η εκεχειρία στη Γάζα επαναφέρει διστακτικά το πνεύμα των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ

Υπό τους ήχους γκάιντας και τυμπάνων, Παλαιστίνιοι πρόσκοποι παρέλασαν...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img